Kipsate van de BBQ 2.0 | de Afrikaanse versie uit Grillmasters [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

De zomer is in volle gang en dat betekent: lekker barbecuen! In je zoektocht naar lekkere BBQ recepten ben je hem vast al een aantal keer tegengekomen. Want geen BBQ is compleet zonder saté van kippendijen. 

We delen hier een originele variatie op de classic - dit zijn echte Zuid Afrikaanse sosaties van kip. Heerlijk! Wil je trouwens (of ook?) liever originele saté ayam 'kipsate' maken op je BBQ? Hier vind je een fantastisch recept van restaurant Blauw.

🔥 ➡️Op zoek naar mooie wijnen voor je BBQ?
Dit vinden wij de beste wijnen van de Hema.  

sosaties op bord

Zo maak je Zuid Afrikaanse kipsaté op de BBQ

Duur 30 minuten | 4  personen 

Ingrediënten

Voor de braaikruiden
  • 1 el korianderbollen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 1 el mosterdzaad
  • 50 g keukenzout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Voor de sosaties

  • 1 kg kippendijen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 2 rode uien
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • houten satéstokjes

Bereiding

stap 1.
Doe alle ingrediënten voor de braaikruiden in een pan en zet 1 à 2 minuten op een gemiddeld vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Laat even afkoelen. Doe in een foodprocessor en mix.


stap 2.
Snijd de kip in stukken van 2 centimeter. Was de paprika’s, schil de uien en snijd die groenten ook in stukken van 2 centimeter. Steek nu afwisselend een stuk kip, een stuk paprika, een stuk kip, een abrikoos, een stuk kip en een stuk ui op een satéstokje. Wrijf de kipsaté in met olijfolie en kruid gul met de braaikruiden.

Op de barbecue

stap 3

Gril de sosaties 8 minuten op het rooster van je barbecue, draai tussendoor even om. Serveer de kipsaté uit het vuistje.



Tip van Peter: 'Braai’ is het Zuid-Afrikaanse woord voor barbecue, dus eigenlijk maken we hier kipsatés met Zuid-Afrikaanse barbecuekruiden. Uiteraard kan je die kruiden ook bij talrijke andere gerechten gebruiken om je vlees of gevogelte extra Zuid-Afrikaans aroma te geven!'
sosaties van kippendijen

Grillen met dé Grillmasters

Het recept uit dit artikel komt uit het boek: Grillmasters. In dit boek staan zeventig creatieve, gevarieerde en soms rebelse barbecuerecepten met topingrediënten. Deze zijn samengesteld door Seppe Nobels en Peter de Clercq. Het is een culinaire wereldreis door negen verschillende landen. Ga jij mee op reis?

grillmasters



Grillmasters

Auteurs | Seppe Nobels & Peter de Clercq
Uitgever | Lannoo
Omvang | 192 pagina's
ISBN | 9789401458597
Prijs | €29,99

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?