Knoflookolie; je raadt het al, ik ben groot fan.
Thuis heb ik standaard zo'n leuk ijzeren oliekannetje staan op het aanrecht. Met één of twee teentjes knoflook erin. Mijn Spaanse ouders en grootouders hadden dat ook dus ik ben ermee opgegroeid. Ik kook ermee, doe het over de pasta, aardappels en over een geroosterd broodje. Goddelijk.
Olie met daarin een teentje knoflook is natuurlijk de allermakkelijkste manier van knoflookolie maken. Hieronder beschrijf ik de meer cheffy knoflookolie die we vaak in restaurants maken. Heerlijk, sterk doch subtiel en je kunt 'm langer bewaren.
Lekker en gezond!
Knoflook is behalve lekker en onmisbaar is elke keuken ook nog eens gezond! Het is goed tegen een verhoogde bloeddruk en cholesterol en bevat belangrijke vitamines.
En wist je trouwens dat je knoflook ook kunt invriezen? Zo heb je altijd (verse) knoflook bij de hand!