Knoflooksoep in broodkom | Boeren uit de Elsaz weten hoe het moet [recept]

Roy Seignette
Roy Seignette

Dit is een soep waar je goed voor moet gaan zitten. Verwarmende, smaakvolle knoflooksoep volgens boerenrecept.

Als je knoflooksoep maakt, dan moet je er ook vol voor gaan. En boeren uit de Elzas nemen geen halve maatregelen. Geen wonder dit recept van Gérard Goetz uit zijn boek over de Elzas onze favoriet is. 

Knoflooksoep recept

© Copyright Louis Laurent Grandadam

Heb jij ook altijd al eens soep in een kom van brood willen serveren? Dan moet je deze soep maken! De smaak trekt heerlijk in het brood. Bij deze Elzasser knoflooksoep hoef je echt niet bang te zijn dat je met saai sompig brood overblijft. Sterker nog, de kom opeten word je favoriete onderdeel. 

Recept | Boeren knoflooksoep in brood

Voorgerecht | 6 personen
Ingrediënten
  • 2 bollen knoflook (het liefst roze Lautrek-knoflook)
  • 50 g boter
  • 2 liter gevogeltefond
  • 1 takje lavaskruid (of selderij)
  • 100 g spaghetti of vermicelli
  • 3 eieren
  • 1 el azijn
  • 150 ml slagroom
  • 6 broodbollen van 8-10 cm
  • zout, peper
Broodkom Knoflooksoep

Knoflooksoep maken in 5 stappen

Stap 1

Pel de knoflook en hak de teentjes grof. Smelt de boter in een stoof- of soeppan en fruit de knoflook.

Stap 2

Schenk de fond erbij en voeg het fijngesneden lavaskruid en de in stukjes gebroken spaghetti toe. Breng alles op smaak met zout en peper en laat het 45 minuten pruttelen op laag vuur.

 

Stap 3

Splits de eieren. Klop de eiwitten met de azijn licht op en roer het mengsel door de hete soep. Neem de pan van het vuur en meng alles met een staafmixer.

 

Stap 4

Klop de eidooiers en slagroom in een kommetje door elkaar; roer het mengsel door de soep.

 

Stap 5

Snijd zorgvuldig een kapje van de broodbollen, hol ze (wat) uit en schep een portie hete soep in elke bol. Serveer meteen.

 

knoflook

Koken met knoflook.

Wij hebben alle knoflookgeheimen hier voor je op een rij gezet. Met tips van Anthony Bourdain en Harold McGee!

Of maak een traditionele knoflooksoep uit het Midden Oosten. 

elzas boek

Elzas

De Elzas is een streek die je aandacht verdiend. Gelukkig is restaurateur Gérard Goetz dé man om je dit gebied beter te leren kennen. Hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Ga je echt naar de Elzas, kijk dan ook even hier. 

  • Elzas | Een gastronomische streek
  • Gérard Goetz
  • ISBN 9789045217192
  • Karakter Uitgevers
  • € 35,-
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!