De Vlindertuin in Zuidlaren opnieuw beste WijnSpijs Restaurant van de maand.

Vorige maand werd er weer ge-Wijn-Spijs-wandeld in 14 steden. Het was een spannende maand, want ook restaurant De Vlindertuin zat in de route op 28 september. Naar de combinatie van de  grote winnaar van vorig jaar werd, niet alleen door mij, maar door honderden wandelaars halsreikend uitgekeken. Wat zat er in het glas? Wat maakte JIlt voor mooi gerecht? Lees snel verder. 

'Erg leuk dat we zoveel leuke restaurants hebben in Zuidlaren. Dat vergeet je weleens.'

Annemarie
WijnSpijs Wandelaar

Het Beste WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar?

Want, ja de spoiler lag al in de titel, ze hebben het weer geflikt hoor. De Vlindertuin werd door honderden wandelaars met het hoogste cijfer van de maand bekroond. Kon natuurlijk ook bijna niet anders, want vorig jaar won het team van Froukje en Jilt de hoogst haalbare prijs, ze werden beste van het jaar. #applaus

Met het inleveren van deze rapportcijfers – en het winnen de maandtitel – plaatsen ze zich weer tussen een aantal van de allerbeste restaurants van Nederland. En dingen ze wederom mee voor Het Beste WijnSpijs Restaurant van het Jaar. Spannend! 

De WijnSpijs combinatie

De WijnSpijs Wandeling van Zuidlaren is inmiddels vaste prik op de agenda van inwoners van de hele provincie. Lekkerbekken weten dit prachtige dorp massaal te vinden en de ‘after’ in De Vliegh is berucht! Ook deze zaterdag – ja, deze wandeling is altijd op zaterdag – 28 september werd Zuidlaren overstoomt met honderden WijnSpijs Wandelaars.

Wijn Spijs combinatie De Vlindertuin

Zeehaan

Jilt en Froukje serveerde een prachtige én spannende combinatie die kon rekenen op lovend commentaar. Uit de keuken kwam een bordje met – hou je vast – zeehaan. Deze mooie benaming voor poon komt van zijn special feature. Deze zoutwatervis met grote kop kan bij gevaar namelijk een knorrend geluid maken met behulp van zijn blaas. Knorhaan is daarom ook een veel gebruikte benaming. 

Eenmaal op het bord komt er natuurlijk nog maar weinig geluid uit, maar de smaak is heerlijk. De zoetige, garnaalachtige smaak werd door chef Jilt gecombineerd met sereh, appel, bieslook en ui. Wat een feest! 

'Super! Wat een smaaksensatie. Persoonlijke ontvangst, heerlijke wijn en gerecht. Ook veel aandacht voor iemand die geen alcohol dronk.'


Emmy
WijnSpijs Wandelaar
Wijn toast

Viosinho uit Portugal 

De knorhaan werd gecombineerd met een Portugese witte wijn uit de Douro. Een lichtgekleurde wijn met in de geur tonen van citrus, limoen, geel fruit en bloemige tonen. In de geur verder wat amandel en bloesem. 

De wijn is een blend van drie druivensoorten die misschien niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch zijn Viosinho, Arinto en Rabigato zijn veel gebruikt in Portugal en maken hier een bijzondere wijn van. 

'Wat zijn we hier verwend. Echt een feest om te mogen aanschuiven in dit restaurant. We hebben meteen een reservering geplaatst.'

George van Vliet
WijnSpijs Wandelaar

Ook een reservering maken?

Bekijk De Vlindertuin, en nog veel meer WijnSpijs restaurants, in onze vernieuwde restaurantgids. Hier vind je nu eens niet de lokale snackbar en pizzatent, maar alleen de leukste restaurants van Nederland. Persoonlijk geselecteerd en waar met liefde wordt gekookt. Download ook de gratis WijnSpijs app waar je je persoonlijke favorieten makkelijk opslaat, zodat je altijd een persoonlijke restaurantgids bij de hand hebt. 

De Vlindertuin
Stationsweg 11 
Zuidlaren