Köfte is een Turks vleesgerecht, dat bestaat uit gekruid en gegrild lamsgehakt. In dit artikel lees je een snel en makkelijk recept, waarmee ook jij in no-time heerlijk kruidige lamsköfte op tafel zet. Perfect als snack om te delen, of als hoofdgerecht.
Je kan ook köfte maken met ander vlees dan lamsgehakt, in dit artikel lees je ook hoe je dat doet.
Lees snel verder voor het recept!
Kun je köfte maken met iets anders dan lamsgehakt?
Natuurlijk kan dat. Lamsgehakt heeft een vrij uitgesproken smaak, die niet voor iedereen is. Als je liever ander vlees hebt, kun je ook heerlijke köfte maken met halfom gehakt of rundgehakt met een vetpercentage van ongeveer 20 procent.
Je kunt het ook over een compleet ander boeg gooien en visköfte maken. Dit gaat het beste met een stevige neutrale vis, zoals koolvis. Met vis moet je de kruiding wel een beetje aanpassen. Gebruik hiervoor:
- Een beetje sumak, rode chilipeper, gehakte bladpeterselie en zout
- Of kardemom, koriander, zout, peper en venkelzaad
- Serveer de visköfte met een beetje citroen. Het zuur van de citroen haalt de smaken het beste naar boven.
Simply van Sabrina Ghayour
Dit boek bevat meer dan 100 Midden-Oosterse recepten. Sabrina kookt niet volgens traditionele stijl, maar maakt simpel te bereiden gerechten, die ze perfectioneert.
Door Sabrina’s kenmerkende, ongecompliceerde stijl zijn de gerechten voor iedereen toegankelijk en daarmee scoren haar eerdere boeken ‘Persiana‘, ‘Feasts’ en ‘Bazaar‘, de titel bestsellers. De boeken staan voor: optimale smaak, minimale moeite!
In dit boek vind je snacks , hoofdgerechten en heerlijke zoetigheden. Er staan ook recepten in voor voor vegetariërs en veganisten.
Bij de gerechten staan ook tips wat lekker is om erbij te eten, dus dat maakt het extra gemakkelijk om in no-time een lekkere en originele maaltijd op tafel te zetten.
Simply
- Sabrina Ghayour
- 978946143242
- Good Cook
- €25,95
🍴Gang
🥧 Gemak