Dit kokosmakronen zonder suiker recept is fris, zacht, een beetje knapperig, bevat een snufje tropische vibes, een hint van chocolade én is 100% suikervrij! Lees hieronder verder om het recept voor kokosmakronen zonder suiker te lezen!

Psst! Heb je al de hele week gezond geleefd en heb je stiekem wel zin in een sugar rush ? Probeer dan ons recept voor gewone kokosmakronen, chocolate chip cookies of ontdek de lekkerste koekjes recepten...

Kokosmakronen zonder suiker

2 from 16 votes
Course: KoekjesCuisine: Frans
Portie

24

Stuks
Bereidingstijd

25

minutes

Deze gezonde kokosmakronen passen bij iedere gelegenheid en omdat ze geen suiker bevatten, mag je er elke dag eentje extra snoepen.

Ingrediënten

  • 4 4 eiwitten

  • Snufje zout

  • 2 1/2 theelepel 2 1/2 zoetstof

  • 2 theelepels 2 vanille-extract

  • 240 gram 240 geraspte kokos (de ongezoete variant)

  • 1 theelepel 1 roomboter

  • 1 theelepel 1 cacaopoeder (optioneel)

Bereiding

  • Neem vier eitjes en scheid het eiwit van het eigeel. Gebruik voor het scheiden de twee helften van de eierschaal. Dat doe je door de dooier steeds van schaaltje naar schaaltje over te gieten, terwijl je het eiwit in een kommetje laat druipen.
  • Voeg een snufje zout bij het eiwit en pak een garde en klop tot het luchtig is. Zodra je tevreden bent, zet je het eiwit even opzij.
  • Neem een beslagkom en doe daarin het vanille-extract, de geraspte kokos, de boter en de cacaopoeder.

    Meng de ingrediënten door elkaar en voeg voorzichtig het eiwit toe. Roer met een eetlepel voorzichtig door de beslagkom. Doe de kom in de koelkast en laat een halfuurtje rusten. 
  • Verwarm de oven voor op 175 °Celsius. Neem de ovenplaat uit de oven en bekleed deze met een velletje bakpapier. Als het beslag lang genoeg gerust heeft, neem je de kom uit de koelkast. 
  • Gebruik een eetlepel om het beslag bolletje voor bolletje op het bakpapier te leggen. Mocht je niet tevreden over de vorm zijn, dan kun je de bolletjes een beetje boetseren met je vingers.
  • Doe de makronen in de oven en bak ze 8 tot 12 minuten. Ze zijn gaar als ze net een beetje bruin beginnen te worden, dus blijf goed opletten.
    Even laten afkoelen en klaar zijn je gezonde, 100 % suikervrije makronen. 

    Heerlijk bij de koffie óf als verrassing bij een goeie high tea!

variatieTips!

  • Door wat limoen- of citroen sap en de zeste toe te voegen aan je kokosmakronen, worden ze heerlijk fris van smaak. 
  • Voeg wat speculaaskruiden toe aan je deeg en je hebt speculaas-kokosmakronen. Lekker kruidig!
  • Het is heerlijk om een handje rozijnen door je deeg heen te mixen. Gebruik de witte rozijnen, die passen het best bij de kokos. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten