Stel je voor. Je staat al uren in de keuken, te ploeteren op dat éne hoofdgerecht. Dan moet je óók nog eens je hoofd breken over een lekker bijgerecht.

Gelukkig is er deze eenvoudige frisse komkommersalade. Supersimpel en superlekker. Echt waar, binnen een paar minuten staat er een kom heerlijke salade op tafel. Ook heerlijk om mee te nemen als verfrissend tussendoortje.

Lees snel verder voor het recept!

Frisse Oosterse komkommersalade

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Bijgerecht, VoorgerechtKeuken: Aziatisch, Oosters
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minuten

Als je niet oppast dan wordt het bijgerecht nog lekkerder dan het hoofdgerecht met dit recept van Vivian Lui. 

Heerlijk fris met een beetje azijn en vissaus, in Oosterse stijl. Vivian plet de komkommers, dit maakt ze niet alleen makkelijker om mee te werken. Het ziet er ook heel tof uit! 

Ingrediënten

  • 6 Libanese* komkommers (600 g), in de lengte gehalveerd en in 3 repen gesneden

  • 1 tl zout

  • 3 el rijstazijn

  • 2 el neutrale olie

  • 2 tl suiker

  • 2 tl vissaus

  • 2 Thaise pepers

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • sesamzaad, geroosterd, ter garnering

  • 1 handvol Thaise basilicum, ter garnering

zo maak je deze komkommersalade

  • Plet de repen komkommer een beetje met behulp van een deegrol of het lemmet van een mes. Maak de stukken van elkaar los als de repen breken.
  • Leg de geplette repen komkommer in een vergiet en bestrooi met zout. Roer voorzichtig door elkaar en laat minstens 30 minuten uitlekken.
  • Meng de zout, rijstazijn, olie, suiker, vissaus, pepers en knoflook met een garde in een grote kom. voeg de uitgelekte repen komkommer toe en roer voorzichtig.
  • Dien op en bestrooi met geroosterd sesamzaad en gescheurde blaadjes basilicum.

Libanese komkommers

  • * Libanese komkommers zijn een kleinere variant van de komkommer. Ze zijn iets zoeter en hebben een dunnere schil. Je vindt ze vaak in Turkse of Marokkaanse winkels. Gewone komkommers kunnen ook, hou dan de 600 gram aan en halveer ze ook in de breedte.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Verschillende soorten komkommers

Dit is een mooi recept om kennis te maken met de kleine Libanese komkommer. Er zijn echter nog veel meer leuke soorten om te proberen. Bovendien hebben ze interessante namen. Leuk om ze eens op te zoeken en te experimenteren met de verschillende soorten!

Wie weet maak jij binnenkort wel een salade met een:

  • Gele Tros
  • Garden Sweet Burpless
  • Bianco Moscatello
geplette komkommers

California Dreamin' van Vivian Lui

Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest innovatieve van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker.

Vivian Lui kent de Californische keuken als geen ander. Ze woont en werkt er al haar hele leven en werkt onder andere samen met de New York Times om deze bijzondere keuken uit te lichten!

California dreaming kookboek cover

California Dreamin'

  • Vivian Lui
  • ISBN: 9789461432292
  • Good Cook
  • € 25,95

🍾 Gelegenheid

 •  •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten