Sicilië – 5x Dit weet je (nog) niet over dit culinaire eiland

WijnSpijs
WijnSpijs

Ik durf het haast niet te zeggen, als échte Italiaanse. Maar ik ben dus nog nooit op Sicilië geweest.
Het staat op mijn bucketlist maar het komt er nooit écht van. Na het lezen van dit nieuwe kookboek – met de prachtige foto’s van het eiland en heerlijke recepten – kan ik er niet langer omheen. De tickets zijn dan ook besteld! ✈️ Wie gaat er mee?

Lees ook: Wine Review | Sappig wit uit het zonnige Zuiden van Italië

Kookboek Sicilië - citoenen - zomer - italie - zuid italie - zon - lekker hoor

Sicilië -> pure en eerlijke smaken

Door de eeuwen heen is Sicilië in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en de Spanjaarden. Al die verschillende invloeden proef je nog steeds terug in de Siciliaanse keuken. De ultieme fusion keuken dus.
Daarnaast heeft de Siciliaanse keuken nog een ‘geheim’: alle producten zijn dagvers. In dit kookboek lees je alles over de culinaire geschiedenis van het eiland en hoe jij thuis de lekkerste Siciliaanse gerechten kunt maken.

5 x Dit weet jij niet over Sicilië

1. De gemiddelde Siciliaan drinkt gemiddeld z’n 100 liter wijn per jaar. Nederlanders drinken gemiddeld 20 liter.. Gemiddeld dus vijf keer zo veel wijn als wij!

2. Dacht jij altijd dat pasta echt Italiaans was? No way. De Arabieren namen het in de dertiende eeuw mee naar Sicilië.

3. De gemiddelde Italiaan eet 28 kilo pasta per jaar. Klinkt veel toch? Wij Nederlanders eten maar liefst 90 kilo aardappels per jaar.

4. Italianen dachten altijd dat tomaten giftig waren. Pas in de achttiende eeuw kwamen ze erachter dat die sappige rode vruchten perfect zijn voor saus.

5. Er wordt geschat dat Sicilië de grootste zwarte economie van Europa heeft. Maffia misschien? 😉

Sicilie Italie Kookboek zuid recept mooi eiland eten

Benieuwd geworden naar de pure smaken uit Sicilië? WijnSpijs mag vast twee recepten met jou delen!

Haal zonnig Sicilië in jouw huis met dit heerlijke kookboek!


Auteur Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
Uitgever Good Cook B.V.
Vertaling Jacqueline IJsselstijn, Ewout Hanselaar
Beeld Helen Cathcart
Illustraties Johanna Noack
Technische gegevens
Omvang: 272 pagina’s
ISBN: 9789461431646
Prijs: € 24,95

Je koopt dit mooie kookboek hier!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?