Ik durf het haast niet te zeggen, als échte Italiaanse. Maar ik ben dus nog nooit op Sicilië geweest.
Het staat op mijn bucketlist maar het komt er nooit echt van. Na het lezen van dit nieuwe kookboek – met de prachtige foto’s van het eiland en heerlijke recepten – kan ik er niet langer omheen. De tickets zijn dan ook besteld! Wie gaat er mee?

Lees ook: Wine Review | Sappig wit uit het zonnige Zuiden van Italië

Sicilië – pure en eerlijke smaken

Door de eeuwen heen is Sicilië in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en de Spanjaarden. Al die verschillende invloeden proef je nog steeds terug in de Siciliaanse keuken. De ultieme fusion keuken dus.
Daarnaast heeft de Siciliaanse keuken nog een ‘geheim’: alle producten zijn dagvers. In dit kookboek lees je alles over de culinaire geschiedenis van het eiland en hoe jij thuis de lekkerste Siciliaanse gerechten kunt maken.

5 x Dit weet jij niet over Sicilië

Sicilië

1. De gemiddelde Siciliaan drinkt zo'n 100 liter wijn per jaar. Nederlanders drinken gemiddeld 20 liter... Gemiddeld dus vijf keer zo veel als wij!

2. Dacht jij altijd dat pasta Italiaans was? No way. De Arabieren namen het in de dertiende eeuw mee naar Sicilië.

3. De gemiddelde Italiaan eet 28 kilo pasta per jaar. Klinkt veel toch? Wij Nederlanders eten maar liefst 90 kilo aardappels per jaar.

4. Italianen dachten altijd dat tomaten giftig waren. Pas in de achttiende eeuw kwamen ze erachter dat die sappige rode vruchten perfect zijn voor saus.

5. Er wordt geschat dat Sicilië de grootste zwarte economie van Europa heeft. Maffia misschien?

Benieuwd geworden naar de pure smaken uit Sicilië? WijnSpijs mag vast twee recepten met jou delen!

Haal zonnig Sicilië in jouw huis met dit heerlijke kookboek!

Kookboek Sicilië

Sicilië

  • Auteur | Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
  • Uitgever | Good Cook
  • Beeld | Helen Cathcart
  • Illustraties | Johanna Noack
  • Omvang | 272 pagina’s
  • ISBN | 9789461431646
  • Prijs | € 25,95