Koolhydraatarm brood maken is zeker het proberen waard. En niet alleen als je een paar kilo’s kwijt wil. Het is namelijk makkelijk om te maken, staat zo op tafel (geen rijstijd) en het smaakt heerlijk. 

Recept | Koolhydraatarm brood

3 from 40 votes
Course: BroodCuisine: Hollands
Portie

1

Brood
Prep time

10

minutes
Bereidingstijd

30

minutes
Total time

40

minutes

Goed idee dus, om je normale boterham eens te vervangen door een koolhydraataarme versie. Dit recept is met amandelmeel, lijnzaad en gemalen chiazaad. Maar je kunt in principe alle soorten gemalen pitten en zaden toevoegen die je zelf lekker vindt. 

Hoe maak je zelf koolhydraatarm brood? Dat lees je in dit recept!

Ingrediënten

  • 150 gram 150 amandelmeel 

  • 50 gram 50 gebroken lijnzaad

  • 70 gram 70 gemalen chiazaad

  • 65 gram 65 boter of kokosolie

  • 1,5 tl 1,5 bakpoeder

  • 6 6 eieren

  • 1,5 el 1,5 appelazijn

  • 1 tl 1 zeezout

  • Sesamzaad als topping

Bereiding

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel, lijnzaad, chiazaad, bakpoeder en het zout door elkaar in een grote kom. 
  • Klop de eieren los en smelt de boter of kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Meng alle natte ingrediënten eerst. En roer vervolgens alles door de droge ingrediënten tot je een nat, maar dik beslag hebt. 
  • Vet een stuk bakpapier in met boter of kokosolie en doe het in een cakevorm. Stort het beslag in een cakevorm of ovenschaal en strooi er sesamzaadjes – of andere zaden die lekker vindt –  overheen. 
  • Laat het brood 30-35 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Je kan tussendoor even checken of het gaar is door te kijken naar de korst, deze moet goudbruin zijn. Je brood is klaar, enjoy!

Tips

  • Doe noten, rozijnen en kaneel door het beslag voor een gezond, koolhydraatarm notenbrood. Perfect als gezonde snack!
  • Je kan in plaats van een groot brood ook meerdere kleine broodjes bakken. Deze moeten wel iets minder lang in de oven. Check na 20 minuten even of ze gaar zijn. Fijn als lunch of om mee in de soep te dippen. 
  • Voeg 200 gram Griekse yoghurt toe aan het beslag. Daar krijgt je koolhydraatarm brood een extra rijke smaak van!
  • Heb je de smaak van het bakken te pakken gekregen? Hier vind je het recept voor brioche brood, ciabatta brood en zuurdesem brood!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten