De Koreaanse keuken is een ware smaakexplosie! Hij staat bekend om zijn talloze bijgerechten die vaak gecombineerd worden met verse vis, rijst en groenten. Denk aan knapperig zeewier en pittige kimchi.
Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Leef je uit! Twaalf bijgerechtjes bij het diner zijn zeker een feestje waard, maar de Koreaanse recepten hieronder vragen daar zeker niet om.
Dit zijn onze favoriete Koreaanse recepten!
Kimchi is een licht pittig, zuur bijgerecht gemaakt van gefermenteerde groenten, gemarineerd in een variatie van smaakmakers als vissaus, knoflook en gezouten zeevruchten.
Bimibap betekent in het Koreaans: ‘gemengde rijst met vlees en verschillende groenten’.
Rice cakes (tteokbokki) is een populair Koreaans street food gemaakt van rice cakes (garraetok), fish cakes, verschillende groenten en een zoet pittige rode saus.
Bulgogi is gemarineerd en gegrild rundvlees, de marinade wordt vaak bereid met peer, knoflook, gember, sojasaus en sesamolie. Het gerecht wordt geserveerd met diverse bijgerechten zoals kimchi, rijst en groenten.
Samgyupsal is een smaakvol gerecht gemaakt van dun gesneden varkensbuik, gegrild met diverse groenten. Het vlees wordt gegeten in een wrap van sla en geserveerd met dips en verschillende Koreaanse bijgerechten.