Dit is mijn favoriete koude Griekse pastasalade. Snel, fris en vol groenten. Je kunt bij deze pastasalade trouwens heel goed combineren met een gebakken visje.

Een van de lekkerste koude pasta’s die ik ooit at, was deze, en dan gecombineerd met een stukje zwaardvis van de grill. Tonijn kan natuurlijk net zo goed. Grill de vissteaks kort en krachtig op de BBQ of grillpan, zodat ze van binnen lekker rauw blijven. Topcombinatie. 

Gek op salades? Kijk dan hier voor meer salade recepten. Lees anders snel verder voor het recept!

Griekse pastasalade met feta en tomaat

0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht, LunchCuisine: Mediterraans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram 200 gekookte pasta. Risoni, orzo of een andere kleine pasta heeft de voorkeur.

  • 2 rode paprika’s

  • 1 komkommer

  • 1 rode ui

  • 1 bosje peterselie

  • 6 tomaatjes

  • 1 handje groene olijven

  • 1 pakje feta, zo’n 200 gram

  • olijfolie, 100 ml en een beetje

  • peper en zout

  • 2 eetlepels scherpe mosterd

  • 1 teen knoflook, fijn geraspt

  • 1 bio citroen sap en zest

Bereiding

  • Gebruik pasta van gisteren, of kook de pasta eerst en spoel de pasta koud af onder de kraan. Maak de pasta daarna direct aan met wat olijfolie, peper en zout.
  • Meng het sap en zest van citroen, de mosterd en de knoflook met wat peper en zout in een mengkom. Voeg nu in een dun straaltje de olie toe terwijl je blijft roeren.
  • Snijd de rode ui in hele dunne ringen. Voeg nu de rode ui bij de dressing in de mengkom.
  • Hak nu de rest van de ingrediënten in kleine stukjes. Doe alles bij de pasta in een grote mengkom. Voeg de dressing met ui toe en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog extra olijfolie, peper of zout toe.

Tips

  • Wanneer je de vis achterwege laat heb je natuurlijk ook een heerlijke vegetarische pastasalade. 
  • Wanneer je hem van te voren maakt, bijvoorbeeld voor de picknick van morgen, of je verjaardagbuffet, is het veel lekkerder om de salade ruim van te voren uit de koelkast te halen. Als de ingrediënten op kamertemperatuur zijn, smaken ze veel voller. 
  • Een dikke steak van tonijn of zwaardvis – 250 gram voor 4 personen is voldoende. 
    Laat de vis eerst een beetje op temperatuur komen. Maak de grillpan goed heet. Breng de vis op smaak met peper en zout.  Bak de tonijnsteak of zwaardvis kort en krachtig. Alleen de buitenkant moet kort dichtgeschroeid worden, van binnen moet de vis juist lekker rauw blijven. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten