Kroketten zijn de meest bescheiden snack die er is, en is bovendien helemaal niet moeilijk om te maken.
Je hebt voor dit recept alleen wat tijd en aandacht nodig. In dit artikel lees je ook een tip voor een makkelijkere bouillon voor je kroketten. Dit recept staat in ieder geval garant voor een groot feest in eigen keuken!
Lees snel verder voor het kroketten recept!
De geschiedenis van de kroket
Is de kroket een ordinaire frituurhap? Absoluut niet. De kroket heeft een flinke culinaire geschiedenis. Deze smikkelsnack werd voor het eerst beschreven aan het hof van Lodewijk de 14e . Niet de eerste de beste persoon en al zeker niet de eerste de beste vorst.
Deze eerste croquet(te) werd gezien als een hoogstandje voor de rijken der aarde. Later, in de 19e eeuw, vond de kroket haar weg naar Nederland. Vanaf die periode werd deze gepaneerde lekkernij als tussengerecht geserveerd. Zo’n beetje tussen de soep en het hoofdgerecht werden de kroketten als een soort amuse opgediend. Het liefst gevouwen in een chic servetje.
Vanaf de jaren ‘60 degradeerde de kroket tot de cafetariasnack zoals we hem nu kennen. Maar dat betekent zeker niet dat deze gefrituurde vriend minder lekker is geworden. Hij is nog steeds de koning van de snacks!