Er zijn veel vlees recepten voor lamsschenkels uit de oven te vinden, maar uit het nieuwe kookboek ''EEN'' waarin recepten van Jamie Oliver staan, wil ik deze graag onder de aandacht brengen.

Onderstaand recept voor malse geglaceerde lamsschenkels met zoete paprika, krieltjes, olijven, knoflook en peterselie is zeker geschikt voor een winterse avond en zeker de moeite waard om wat tijd in de keuken door te brengen.

Lamsschenkels zijn heerlijk om te bereiden tijdens de koudere dagen. Het stuk vlees komt van de voor-en achterpoten van een lam en is na het zachtjes garen enorm smakelijk en zacht. Lamsschenkel neemt tijdens het braden ook de smaken van de andere toegevoegde ingrediënten op.

Malse geglaceerde lamsschenkels, Zoete paprika, krieltjes, olijven, knoflook & peterselie

4 from 5 votes
Recipe by Jamie Oliver Course: HoofdgerechtDifficulty: Gemiddeld
Hoofdgerecht

4

Porties
Voorbereiding

12

minutes
Bereidingstijd

2

hours 
Calorieën

681

kcal

Dit recept voor geglaceerde lamsschenkels bereid je in één pan. Het andere fijne aan dit recept is dat er weinig ingrediënten voor nodig zijn, maar dat je toch een bijzonder gerecht op tafel zet.

Een fijn recept om kennis te maken met het bereiden van lamsschenkels, zonder moeilijke stappen of benodigdheden.

Receptfoto:© Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Ingrediënten

  • 4 4 lamsschenkels (ongeveer 400 g elk)

  • 1 1 bol knoflook

  • 6 6 verschillend gekleurde paprika’s

  • 1 1 citroen

  • 800 g 800 krieltjes

  • 8 8 zwarte olijven, met pit

  • 1 1 tl vloeibare honing

  • ½ bos bladpeterselie (15 g)

  • Ook nodig
  • Olijfolie

Recept voor Malse geglaceerde lamsschenkels, Zoete paprika, krieltjes, olijven, knoflook & peterselie

  • Verhit de oven tot 180 °C. Zet een grote, diepe braadpan zoals deze op hoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met een snuf zeezout en zwarte peper en bak ze rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie.
  • Snijd de hele bol knoflook overlangs doormidden, scheur de paprika's in grove stukken en verwijder de zaadjes en steeltjes. Les alles in de pan en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen erbij. Voeg de krieltjes toe en snijd grotere doormidden. plet en ontpit de olijven, doe ze erbij en roer er een scheutje van het vocht uit het potje door.
  • Meng alles goed, leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven. Roer nogmaals en zet hem nog een uur zonder deksel terug, of tot de schenkels supermals zijn.
  • Haal de pan uit de oven, prak de zachte knoflook door de stoof, gooi de velletjes weg en voeg naar smaak peper en zout en een vingerhoedje rode wijnazijn toe.
  • Bestrijk de schenkels met de honing, pluk de peterselieblaadjes erover en ga aan tafel. nutrition-information

Tip

  • Geen idee waar je lamsschenkel kan kopen? Lamsschenkel bestel je gewoon bij de slager!
  • Ga VEGA: vervang de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij. Behandel de parten op exact dezelfde wijze en doe er een blik kikkererwten bij!
  • Buikspek uit de oven is ook nog een goede tip voor de feestdagen!
  • Weet je nog steeds niet wat je moet serveren tijdens de feestdagen? Wij hebben nog genoeg inspiratie voor kerst hoofdgerechten!
  • WIJNTIP: Ga voor een rode wijn met veel structuur en stevige smaken en tannines. Ga bijvoorbeeld voor een Cabernet Franc uit de Loire. Heerlijk! Wil je nog meer weten over wijn en spijs combineren?

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Lamsschenkel recept uit "EEN" van Jamie Oliver

  • Auteur | Jamie Oliver
  • Fotograaf | © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
  • Uitgever | by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited
EEn-Jamie-Oliver
ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Jamie Oliver heeft het kookboek "'EEN'' uitgebracht en dit boek is een inspiratiebron voor iedereen die niet van een grote afwas houdt. Het kookboek staat vol met simpele maar toch smaakvolle recepten geschikt voor chefs op elk niveau.

Geen tijd om heel lang bij de pannen te staan, maar liever snel ingrediënten samenvoegen en dan bijvoorbeeld laten garen in de oven, dan is dit kookboek zeker fijn om in huis te hebben.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten