Een broodje lamsshoarma is perfect voor een chille kookavond. Het kan niet elke dag ingewikkeld zijn toch? Soms wil je gewoon snel aan tafel. Of heb je nul zin om te koken. Gelukkig kan dat en is het ook nog eens superlekker!
Deze lamsshoarma is echt niet heel ongezond en staat binnen 15 minuten op tafel. Het belangrijkste is de kwaliteit van je lamssvlees, dus fiets als het even kan wel even langs de slager.
Grote eters? Maak ze blij nog blijer met deze zoete aardappelfriet.
Maak je eigen lamsshoarma van lamsbout
Hier is elke vleeseter blij mee. In Israël wordt shoarma aan het spit klaargemaakt maar hier wrijven we het vlees in met shoarmakruiden en garen we het langzaam, tot het zo gaar is dat het uit elkaar valt. Dit is een prima braadstuk dat perfect is om midden op tafel te zetten bij een familiemaaltijd, met salades, bijgerechten en sausjes, zodat iedereen een portie kan pakken en zijn eigen pita’s kan vullen.
Lamsbout shoarma recept
Voor 4–6 personen
1 el gemalen komijn
1 el zoet paprikapoeder
1 el kurkuma
1 el gemalen koriander
1 tl zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
1 hele lamsbout, met been erin (2-2,5 kg)
1 hele bol knoflook, overdwars gehalveerd
4 laurierblaadjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 oC.
Roer de komijn, het paprikapoeder, de kurkuma, koriander, het zout en de peper in een kommetje door elkaar en wrijf de lamsbout er rondom mee in (gebruik alles).
Leg de bout in een diepe braadslede, voeg de knoflook en laurierblaadjes toe en schenk er zoveel water bij dat de bout voor een derde onder water ligt.
Scheur lange stukken bakpapier en aluminiumfolie af en dek de braadslede daar strak mee af. Zet de bout 3 tot 4 uur in de oven, of tot het vlees eenvoudig van het bot loslaat.
Haal de braadslede uit de oven als de lamsbout gaar is. Het vlees is dan erg heet dus doe plastic handschoenen aan of gebruik twee vorken, trek het vlees van het bot en leg het op een platte schaal. Bewaar het kookvocht en sprenkel dat over het vlees.
Lamsshoarma uit OREN
- Kookboek Oren
- Auteur Oden Oren
- Uitgever GoodCook
- 256 pagina's
- Bekijk de prijs op Bol.com
Weer een fantastisch kookboek dat de keuken van Tel Aviv in de kijker zet. Tel Aviv is het culinaire centrum van het Midden Oosten, waar de smaken zich vermengen met die van de Middellandse Zee.
Dit boek is geschikt voor koks van elk niveau en laat je watertandend feesten plannen om al die kleine gerechtjes te kunnen delen en proeven met vrienden.
Naast dit recept voor lamsshoarma delen we ook een andere klassieker Sabich met je. Of maak je liever een recept met tuinbonen?
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak