We hebben iets nieuws: de WijnSpijs Academy! Heb jij ook wel eens moeite met kiezen als je voor het wijnrek in de winkel staat? Of staar je je wel eens blind op die lange wijnkaart in dat goede restaurant? Dan is onze nieuwe online cursus ‘Ontdek Je Smaak’ iets voor jou. 

Met praktische proeftechnieken – in plaats van stoffige theorie – leer jij  herkennen wat je lekker vindt. Samen met wijnexpert Laura proef je 6 hele verschillende wijnen. Zo ontdek je jouw favoriete wijnstijl en leer je waar je op moet letten.

Bekijk nu de trailer!

Lancering een groot succes

De lancering van de Academy vondt deze week plaats in sterrenrestaurant Ratatouille. Sterrenchef Jozua Jaring merkt dat “de trend is om duurdere wijn te drinken”, maar nog te vaak ziet hij dat “men de basiskennis mist.” Aanleiding genoeg dus om een wijncursus op te zetten. 

Wij zien ook dat er behoefte is om meer te leren over wijn. De cursisten stromen binnen. Volgens Wouter Dijkstra, directeur/eigenaar van WijnSpijs, is het duidelijk dat dit de juiste fles was om te ontkurken. “De toestroom van voorinschrijvingen overtreft alle verwachtingen! 

Wine List, leverancier van de wijnen voor de cursus, is ook onder de indruk. 

Wouter Dijkstra en Laura Lemmers
Wouter Dijkstra en Laura Lemmers

Ondernemen in coronatijd

Tijdens de piek van de coronacrisis stond het businessmodel van WijnSpijs onder druk. De hospitality sector heeft het nog steeds zwaar te verduren. Daarom heeft WijnSpijs een onderzoek gedaan onder 5000 wijndrinkers. Ruim 2500 wijndrinkers bleken onvoldoende kennis te hebben om een wijn te kiezen die past bij hun persoonlijke smaak. 

Daarom lanceren een volledige online wijncursus om de wijnkennis en de smaak van Nederland op schroeven. Een slimme manier op onze kennis op een nieuwe manier op de markt te brengen. En natuurlijk nog steeds bedoeld voor mensen met een liefde voor lekkers. 

Meer lezen over WijnSpijs als bedrijf? Online magazine De Ondernemer schreef er een uitgebreid stuk over.