Lasagne bolognese, een favoriet uit de Italiaanse keuken. Traditionele lasagne bolognese is een van de lekkerste ovengerechten die er zijn.
De geur alleen al is genoeg om je te doen watertanden, en met een flink stuk lasagne op je bord kan je dag niet meer stuk. Hier lees je ons recept voor de lekkerste lasagne natuurlijk mét bechamelsaus.
Lees snel verder voor het recept! Een keertje vegan doen? Deze vegan pasta bolognese is ook fantastisch.
Tijd en liefde maken je lasagne perfect
Zoals met zoveel klassieke Italiaanse gerechten ontleent de traditionele lasagne bolognese een groot deel van zijn charme aan zijn simpliciteit. Het spectaculaire van dit gerecht zit hem dan ook niet in de onverwachte ingrediënten of ongebruikelijke kooktechnieken, maar in de tijd en liefde die erin gaat zitten om een lasagne te maken.
Want enige tijd kost het maken van lasagne zeker. Het grootste geheim van echt lekkere lasagne – en misschien de grootste verrassing voor diegenen die wel eens een simpele lasagne uit een pakje hebben gemaakt – is dat je de vulling het beste een uurtje of tweeënhalf kan laten pruttelen voordat het geheel de oven in kan. Door het vlees zo lang op te laten staan, heeft het de kans om alle smaken in zich op te nemen. Het liefste neem je daarvoor zo’n mooie flinke pan met dikke bodem. Deze hieronder is mijn favoriet!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten