De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer 1 van Lekker500 2018. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de Lekker 500. 

Lekker-500-Liberije

Eeuwige derde, restaurant De Leest in Vaassen, moet een plaatsje opschuiven voor het onberispelijke vakwerk van chef-kok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. Hetzelfde geldt voor collega Mario Ridder van Joelia in Rotterdam, die wordt afgetroefd door FG Restaurant in Rotterdam, Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Amsterdam en Jan Sobecki van Tribeca in het Brabantse Heeze. Zij belanden respectievelijk op 5, 6 en 7. Ten slotte tuimelt Hans van Wolde van het Maastrichtse Beluga bijna de Top-10 uit door het geweld van deze aanstormende talenten en dat van de intrigerende Surinaams-Franse keuken van Soenil Bahadoer (De Lindehof in Nuenen), die de 9de plaats in bezit neemt.

Lekker-500-2

Lekker-500-3

Debutanten in de Lekker 500

Nieuw in de Top-100. The White Room in Krasnapolsky Amsterdam.  Het restaurant is een spin-off van De Leest in Vaassen en driesterrenchef Jacob-Jan Boerma koestert er zijn begaafde leerling Arturo Dalhuisen. Verder valt de sprong op die de jonge chef-kok Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in het Zeeuwse Wolphaartsdijk maakt: van 100 naar 69. Ook Jan de Wit van Le Restaurant, die dit jaar zou stoppen maar gewoon weer begon te koken op een andere plek in de Amsterdamse Pijp, maakt een stevige stap voorwaarts naar de 37ste plaats.

Bekijk hieronder de hele lijst van de Lekker 500

Lekker-500-2018 Lekker-500-2018-2