Het is weer tijd voor glühwein. Als de mooie oranje herfstblaadjes van de bomen zijn gevallen, en ze een blubberende vieze drek op de stoep zijn geworden (waar je met je fiets over uitglijdt), is er eigenlijk geen pest meer aan met het weer.
Gelukkig bestaat er glühwein. Je kunt glühwein letterlijk vertalen als ‘gloeiwijn’: dat slaat natuurlijk op de gloeiende wangetjes die je krijgt van het drinken ervan. Dit maakt het tot een echte herfst- en winterdrank, die je drinkt om even goed op te warmen.
Ik wacht dus tot het gaat sneeuwen. En ondertussen maak ik glühwein én waag ik me aan heerlijke herfstgerechten en deze witte en gewone stoofpeertjes. Zo kom ik de koude dagen makkelijk door.
Alcoholvrije glühwein
Bob bedankt. Laat zien dat je het waardeert en verwen de Bob met alcoholvrije glühwein. Het mooie is dat de kinderen hier ook van kunnen genieten!
Hoe maak je alcoholvrije glühwein? Vervang de rode wijn door rode (of witte) druivensap. Verder houd je gewoon het bovenstaand glühwein recept aan (zonder de rum natuurlijk).
De wangetjes worden misschien wat minder rood, maar deze alcoholvrije variant is minstens zo lekker!