Het recept voor verse lasagne met lentegroenten en waterkerspesto uit het boek Aan Tafel Met Floorabella. Speciaal voor de lasagneliefhebber en perfect voor op de zonnige lentedag! Yum.

Verse lasagne

Met lentegroenten en waterkerspesto

Floorabella-lasagne

© Aan tafel met Floorabella door Floor van Dinteren, 2017, ImageBooks, Veghel

Wat heb je nodig?

  • 1 kom vers pastadeeg
  • 2 courgettes
  • milde olijfolie
  • grofgemalen peper
  • grofgemalen zeezout
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram groene asperges
  • 400 gram verse doperwtjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • 200 gram waterkers
  • 100 gram macadamianoten
  • 100 millimeter extra vierge olijfolie
  • 100 gram belegen harde geitenkaas (optioneel)
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 100 gram tallegio-olijven
  • 200 gram verse zachte geitenkaas

Pastadeeg

Rol het pastadeeg zo dun mogelijk zodat je er lasagnevellen uit kunt snijden. Hierna snijd je de courgettes in dunne plakken en besprenkel je ze met milde olijfolie, peper en zeezout. Grill de courgette in de grillpan, beide kanten 5 minuten. Verwarm vervolgens alvast wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook hier in. Voeg de asperges en doperwtjes toe en roerbak deze 5 minuten.

Waterkers

Voor pesto kan er gevarieerd worden met verschillende bladsoorten uit de moestuin, voor dit recept wordt er waterkers gebruikt. Doe voor de pesto de waterkers, het basilicum, de overige twee knoflookteentjes, de macadamianoten, de extra vierde olijfolie en wat grofgemalen peper en zeezout in een vijzel. Vergeet niet wat basilicum achter te houden voor de garnering! Wrijf alles tot een grove pesto.

Tip: stevige smaakliefhebber? Voeg dan belegen geitenkaas toe!

Verse lasagne

Ten slotte rooster je de pijnboompitjes 2 minuten in een droge koekenpan en kook je de lasagnevellen in kokend water met zeezout 2 minuten beetgaar.

Leg een lasagnevel op elk bord, schep de groenten erop en bedek dit met een tweede lasagnevel. Besprenkel de waterkerspesto en garneer hem met de tallegio-olijven, verse geitenkaas, de geroosterde pijnboompitjes en wat blaadjes verse basilicum. Laat het smaken!

Bestel hier het boek van Floorabella 

Aan Tafel Met Floorabella

Dit recept komt uit Aan Tafel Met Floorabella, waarin Floor haar lekkerste recepten heeft onderverdeeld op seizoen en thema. Al haar recepten zijn geïnspireerd op verschillende reizen door Frankrijk en de oude kookboeken die ze heeft geschreven. Alles ziet er even lekker uit en het wordt een feestje om te koken!

Floor geef ook tips en adviezen voor bijpassende muziek, wijn, thee en tips voor tafelsetting. Super fijn als je een diner organiseert voor familie of vrienden!

lasagne-doperwten
Auteur Floor van Dinteren
Uitgever Imagebooks Factory bv
Technische gegevens
Omvang: 224 pagina’s
ISBN: 9789463331456
Prijs: €24,95