Het recept voor verse lasagne met lentegroenten en waterkerspesto uit het boek Aan Tafel Met Floorabella. Speciaal voor de lasagne liefhebber en perfect voor op de zonnige lentedag! Yum.

Op zoek naar een ander pasta gerecht? Probeer dan dit tortellini recept!

Verse lasagneMet lentegroenten en waterkerspesto

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

50

minuten

Ingrediënten

  • 1 kom vers pastadeeg

  • 2 courgettes

  • milde olijfolie

  • grofgemalen peper

  • grofgemalen zeezout

  • 4 teentjes knoflook

  • 200 gr groene asperges

  • 400 gr verse doperwtjes

  • 1 bosje verse basilicum

  • 200 gr waterkers

  • 100 gr macadamianoten

  • 100 ml extra vierge olijfolie

  • 100 gr belegen harde geitenkaas (optioneel)

  • 50 gr pijnboompitjes

  • 1 el grof zeezout

  • 100 gr tallegio-olijven

  • 200 gr  verse zachte geitenkaas

Bereiding

  • Pastadeeg
  • Rol het pastadeeg zo dun mogelijk zodat je er lasagnevellen uit kunt snijden.
  • Hierna snijd je de courgettes in dunne plakken en besprenkel je ze met milde olijfolie, peper en zeezout.
  • Grill de courgette in de grillpan, beide kanten 5 minuten. 
  • Verwarm vervolgens alvast wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook hier in. Voeg de asperges en doperwtjes toe en roerbak deze 5 minuten.
  • Waterkers pesto
  • Voor pesto kan er gevarieerd worden met verschillende bladsoorten uit de moestuin, voor dit recept wordt er waterkers gebruikt.
  • Doe voor de pesto de waterkers, het basilicum, de overige twee knoflookteentjes, de macadamianoten, de extra vierde olijfolie en wat grofgemalen peper en zeezout in een vijzel.
  • Vergeet niet wat basilicum achter te houden voor de garnering! Wrijf alles tot een grove pesto.
  • Verse lasagne
  • Ten slotte rooster je de pijnboompitjes 2 minuten in een droge koekenpan
  • kook de lasagnevellen in kokend water met zeezout 2 minuten beetgaar.
  • Leg een lasagnevel op elk bord, schep de groenten erop en bedek dit met een tweede lasagnevel. 
  • Besprenkel de waterkerspesto en garneer hem met de tallegio-olijven, verse geitenkaas, de geroosterde pijnboompitjes en wat blaadjes verse basilicum. Laat het smaken!

Tips

  • Stevige smaakliefhebber? Voeg dan belegen geitenkaas aan de pesto toe!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Aan Tafel Met Floorabella

Dit recept komt uit Aan Tafel Met Floorabella, waarin Floor haar lekkerste recepten heeft onderverdeeld op seizoen en thema. Al haar recepten zijn geïnspireerd op verschillende reizen door Frankrijk en de oude kookboeken die ze heeft geschreven. Alles ziet er even lekker uit en het wordt een feestje om te koken!

Floor geef ook tips en adviezen voor bijpassende muziek, wijn, thee en tips voor tafelsetting. Super fijn als je een diner organiseert voor familie of vrienden!

Kookboek aan tafel

Auteur Floor van Dinteren
Uitgever Imagebooks Factory bv
Technische gegevens
Omvang: 224 pagina’s
ISBN: 9789463331456
Prijs: € 24,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •  •  •