6 leuke uitjes om te doen in de Kerstvakantie [en daarbuiten]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Begint het al een beetje te jeuken, die kerstgedachte? Ook dit jaar vind je door het hele land volle bak kerstmarkten, festivals, ijsbanen, en meer leuke dingen om met Kerst te doen. Heb je vakantie Γ©n/of een beetje tijd vrij? Dit zijn dit volgens ons de leukste uitjes om Γ©cht in de kerstsfeer te komen.

8 toffe uitjes voor de kerstvakantie

Walking Dinner

wd

Walking Dinner is er het hele jaar door en ook in december! Stel je eigen mini WijnSpijs Wandeling samen. Op een tijdstip dat het jou uitkomt, in een stad naar jouw keuze en met jouw favoriete restaurants. Tussen elke gang door wandel je door die mooie stad. Feestje om te doen! Ook met collega’s, familie en vrienden.

Walking Dinner 
Elke dag 
Heel Nederland

Winter Efteling

Normaal gesproken bevind je je in dit pretpark al in een wereld vol wonderen, maar met Kerst is het er echt magisch! Wandel langs besneeuwde dennenbomen door het sprookjesbos, stap in de meest betoverende attracties en warm je handen op bij een van de grote kampvuren, die te vinden zijn op de sfeervolle pleinen. Heb je nog tijd over? Ga een rondje schaatsen of langlaufen in het ijspaleis! Met alle extra’s dat de wintereditie bied is de Efteling nΓ³g betovender.

Winter Efteling
tot 31 januari
Kaatsheuvel

Amsterdam Light Festival / Het Amsterdamse winterparadijs


Dit jaar word Amsterdam voor de zevende keer in de schijnwerpers gezet tijdens het Amsterdam Light Festival. Gedurende dit festival zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes die je de meest spectaculair verlichte kunstwerken laten zien. Echt een prachtige gezicht hoe wereldberoemde kunstenaars speciaal voor dit festival werken met licht. Deze prachtstad ansich krijgt een mysterieus en wereldse aanblik van deze bijzondere installaties.

Sowieso is Amsterdam rond de kerstdagen een dikke tip. Breng ook eens een bezoekje aan het Amsterdams Winterparadijs in de RAI. Deze gigantische locatie bevat onder andere een schaatsbaan, disco, veeeel food, sneeuw, film, cultuur, en vooral heel veel gezelligheid. DΓ© plek voor het ultieme kerstgevoel!

Amsterdam
21 tot 30 december
Amsterdam

ICE Roetsjbaan

kerst-uitjes-leuke-dingen-doen

Naast de pier op de boulevard van Scheveningen komt weer een waanzinnige mega grote Roetsjbaan! Echt heel erg leuk voor kleine en grote kinderen! Deze Roetsjbaan is onderdeel van Cool Event Scheveningen. Je vindt er ook een overdekte schaatsbaan op het Kurhausplein en een expositie van ijsbeelden op de Boulevard.

Cool Event Scheveningen
1 dec – 13 jan
Scheveningen

Winterparade Amsterdam & Haarlem

Winterparrade

De winterparade is een mix van verhalen, ontmoetingen, lekker eten, en samenzijn. aan een 120 meter lange tafel tonen danser, acteurs en muziekanten hun kunsten. Zij klimmen letterlijk op tafel op jouw diner te serveren, als dat geen spektakel wordt! (Natuurlijk mag je tijdens de silence disco ook zelf een dansje doen op tafel!)

Winterparade
19 december tot 5 januari 
Haarlem en Amsterdam

Kerstmarkt Dordrecht

wat te doen in de Kerst vakantie

Al tijden op de uitagenda voor Kerst, want dit is al jaren een van de beste, maar vooral de grootste kerstmarkt van Nederland. De historische binnenstad wordt compleet omgetoverd voor dit weekend van 15 tot 17 december. Je vindt er gospelkoren, honderden kerstkraampjes, levende kerststal, winterterrassen met de broodnodige gluhwein en chocolademelk en straattheater, allemaal verpakt in een grote lichtjes zee.

Kerstmarkt Dordrecht 
14,15 & 16 december 
Dordrecht 

IJsbeelden festival

ijsbeeldenfestival

Meer dan 150.000 bezoekers komen elk jaar naar de hoofdstad voor dit prachtige festival. Dit jaar nog groter en daarom verplaatst naar Zwolle. Meer dan 40 ijskunstenaars uit 16 verschillende landen toveren kilo’s aan ijs en sneeuw om in een magische wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Wanten aan, wat het is hier natuurlijk wel goed koud.

Nederlands IJsbeeldenfestival
15 december tot 4 maart
Zwolle  

WijnSpijs Wandelingen in Breda of Groningen

Kerst-vakantie-tips

Lekker uitwaaien met een winterse wandeling door een mooie stad en tegelijkertijd genieten van de beste wijnspijs combinaties bij de betere restaurants. Wandel van 12:00 uur tot 17:00 uur langs verschillende restaurants met je eigen gezelschap. Elke restaurateur serveert een glaasje wijn met een signature dish. Dat wordt een héél goed begin van het nieuwe jaar! Doen!

WijnSpijs Wandeling 
13 januari 
Groningen en Breda

 

 

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt.Β We brengen de wijnen bij je thuis.Β 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?