6 leuke uitjes om te doen in de Kerstvakantie [en daarbuiten]

Begint het al een beetje te jeuken, die kerstgedachte? Ook dit jaar vind je door het hele land volle bak kerstmarkten, festivals, ijsbanen, en meer leuke dingen om met Kerst te doen. Heb je vakantie én/of een beetje tijd vrij? Dit zijn dit volgens ons de leukste uitjes om écht in de kerstsfeer te komen.

6 toffe uitjes voor de kerstvakantie

Walking Dinner

wd

Walking Dinner is er het hele jaar door en ook in december! Stel je eigen mini WijnSpijs Wandeling samen. Op een tijdstip dat het jou uitkomt, in een stad naar jouw keuze en met jouw favoriete restaurants. Tussen elke gang door wandel je door die mooie stad. Feestje om te doen! Ook met collega’s, familie en vrienden.

Walking Dinner 
Elke dag 
Heel Nederland

 

Winter Efteling

Normaal gesproken bevind je je in dit pretpark al in een wereld vol wonderen, maar met Kerst is het er echt magisch! Wandel langs besneeuwde dennenbomen door het sprookjesbos, stap in de meest betoverende attracties en warm je handen op bij een van de grote kampvuren, die te vinden zijn op de sfeervolle pleinen. Heb je nog tijd over? Ga een rondje schaatsen of langlaufen in het ijspaleis! Met alle extra’s dat de wintereditie biedt is de Efteling nóg betovender.

Winter Efteling
tot 2 februari 2020
Kaatsheuvel

 

Amsterdam Light Festival / Het Amsterdamse winterparadijs


Dit jaar wordt Amsterdam voor de zevende keer in de schijnwerpers gezet tijdens het Amsterdam Light Festival. Gedurende dit festival zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes die je de meest spectaculair verlichte kunstwerken laten zien. Echt een prachtig gezicht hoe wereldberoemde kunstenaars speciaal voor dit festival werken met licht. Deze prachtstad ansich krijgt een mysterieus en wereldse aanblik van deze bijzondere installaties.

Sowieso is Amsterdam rond de kerstdagen een dikke tip. Breng ook eens een bezoekje aan het Amsterdams Winterparadijs in de RAI. Deze gigantische locatie bevat onder andere een schaatsbaan, disco, veeeel food, sneeuw, film, cultuur, en vooral heel veel gezelligheid. Dé plek voor het ultieme kerstgevoel!

Amsterdam
Amsterdam Light Festival: 28 november 2019 t/m 19 januari 2020
Amsterdam Winterparadijs: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Amsterdam

 

 

Nog meer inspiratie nodig voor een dagje uit? Klik dan hier voor een uitgebreide lijst! 

 

 

Kerstmarkt Dordrecht

wat te doen in de Kerst vakantie

Al tijden op de uitagenda voor Kerst, want dit is al jaren een van de beste, maar vooral de grootste kerstmarkt van Nederland. De historische binnenstad wordt compleet omgetoverd voor dit weekend van 13 t/m 15 december. Je vindt er gospelkoren, honderden kerstkraampjes, levende kerststal, winterterrassen met de broodnodige gluhwein en chocolademelk en straattheater, allemaal verpakt in een grote lichtjeszee.

Kerstmarkt Dordrecht 
13, 14 en 15 december 
Dordrecht 

 

IJsbeelden festival

ijsbeeldenfestival

Meer dan 150.000 bezoekers komen elk jaar naar de hoofdstad voor dit prachtige festival. Dit jaar nog groter en daarom verplaatst naar Zwolle. Meer dan 40 ijskunstenaars uit 16 verschillende landen toveren kilo’s aan ijs en sneeuw om in een magische wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Wanten aan, wat het is hier natuurlijk wel goed koud.

Nederlands IJsbeeldenfestival
14 december 2019 tot 1 maart 2020
Zwolle  

 

WijnSpijs Wandelingen in Almere of Amersfoort 

Kerst-vakantie-tips

Lekker uitwaaien met een winterse wandeling door een mooie stad en tegelijkertijd genieten van de beste wijnspijs combinaties bij de betere restaurants. Wandel van 12:00 uur tot 17:00 uur langs verschillende restaurants met je eigen gezelschap. Elke restaurateur serveert een glaasje wijn met een signature dish. Dat wordt een héél goed begin van het nieuwe jaar! Doen!

WijnSpijs Wandeling 
5 en 19 januari 
Almere en Amersfoort 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag