Limonade, Fris & Snacks

Ook dol op Limonade? In dit nieuwe boek van sommelier Tove Nilsson kun je helemaal los gaan deze zomer. Deze wijnprofessional ondekte tijdens haar reis om de wereld dat limonade net zo lekker en spannend kan zijn als bier & wijn! De smaken van de limonades zijn spannend en volwassen, maar natuurlijk is er ook aan de zoetekauw gedacht.

Betoverend Lekker

Haal wat zomerfruit in huis en je tovert de ene na de andere – beter-dan-cola – versnapering op tafel. Wat dacht je van ‘Cantaloupe Agua Fresca’, ‘Sprankelend Kruidenwater van Bloemen, Tijm en Komkommer’, of ‘Zelfgemaakt Tonic Siroop‘ als je volgende keer een Gin Tonic maakt.

Jasmijn Perzik Ice Tea

0 from 0 votes
Course: Tussendoortje
Portie

1

liter
Bereidingstijd

10

minutes

“Luxe ijsthee van jasmijnthee en perzik. Het lekkerste is Sencha; Japanse groene thee met jasmijn. De subtiele smaken van jasmijn en rijpe perzik smaken heerlijk met een klontje ijs.”

In mijn keuken was groene sencha voor handen, maar ook gedroogde jasmijnbloemen. Daar heb ik dus ook een eetlepel van toegevoegd. Het resultaat was top. Gedroogde jasmijnbloemen koop je bijvoorbeeld bij The Art of Tea & Spices.

Ingrediënten

  • 500 ml 500 water + 500 ml extra

  • 2 2 rijpe perziken

  • 2 el 2 groene sencha met jasmijn

  • 45 gr 45 ruwe rietsuiker

  • 50 ml 50 versgeperst citroensap (van 1 citroen)

  • schijfjes citroen ter garnering

aan e slag

  • Schil de perziken en snij ze in stukjes. Pureer de helft ervan met de staafmixer tot pulp.Perzik ice tea
  • Breng 500 ml water aan de kook. Voeg de thee toe – en dus eventueel de jasmijnbloemen – en laat 5 minuten trekken.
  • Zeef de thee in een kan en roer de suiker en het perzikvocht erdoor, tot de suiker is opgelost. Voeg 500 ml water toe en laat de thee afkoelen.
  • Meng het citroensap en de overige stukjes perzik door de thee en zet de kan in de koelkast. Serveer met ijs en een schijfje citroen.Ice tea

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Vlierbessen Aardbei Limonade

Deze limonade viel het beste in de smaak bij mijn collega’s, naast het feit dat ie heerlijk fris is, bevat deze limonade – naast de onmisbare fruitsuikers – geen suiker. En dat maakt het tot een frisje wat vaker kan! Wat deze limo echt super maakt, is dat hij mega snel klaar is. Ideaal als je nog wat overrijpe aardbeien in de koelkast hebt liggen.

Aardbei limonade
aardbei limonade

Voor ongeveer 1,5 liter

  • 250 gram verse aarbeien

  • 100 ml vlierbessensap

  • 1 liter water

  • 150 ml versgeperst limoensap (4-5 limoenen)

  • takjes verse munt om te garneren

Aan de slag

  • Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met het vlierbessensap, water en limoensap.
  • Giet het vocht door een fijne zeef. Snij de rest van de aardbeien in plakjes en doe ze samen met ijs en het sap in een kan. Schenk de limonade in glazen en garneer ze met munt.

Limonade Siroop Van Rabarber, Limoen + Citroengras

“Gebruik bij voorkeur rode rabarber, dan wordt je drankje mooi roze. Maar met groene rabarber smaakt het ook heerlijk fris, alleen de kleur is wat saaier.”

Rabarber limonade
Rabarber limonade

Voor 750ml siroop

  • 1 stengel citroengras

  • 500 gr rabarber

  • 325 gr kristalsuiker

  • 400 ml water

  • 200 ml versgeperst limoensap (6 limoenen)

aan de slag

  • Kneus de stengel citroengras met de achterkant van een mes. Snij hem in reepjes. (Als je de rabarber eerst schilt en in grote stukken snijdt, kun je de restjes straks gebruiken als toetje. Wat yoghurt en honing toevoegen en smullen maar.)
  • Voeg de rabarber mét schillen, citroengras, suiker en water in een pan en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de rabarber gaar is. Laat alles afkoelen onder een schone theedoek.
  • Roer het limoensap erdoor. Zeef alles eerst door een fijne zeef en daarna door een doek. (Vis de grote stukken rabarber uit de resten en bewaar voor een toetje of ontbijt.)
  • Giet de siroop in schone glazen flessen en bewaar in de koelkast.
Limonades

Limonade, Fris & Snacks

Auteur Tove Nilsson
Uitgever Good Cook

Technische gegevens

  • Omvang: 350 pagina’s
  • Verschijningsjaar: 2016
  • ISBN 978 94 6143 142 4
  • Prijs: €17,50

Nog een tip van Tove – Vergeet de ijsblokjes niet, want niets is zo deprimerend als frisdrank zonder ijs.

Tove Nilsson

🍴Gang


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten