Limoncello: hét favoriete digestiefje onder de Italianen. Maar ook wij zijn er dol op. De lekkerste zijn te vinden in de Zuid-Italiaanse streken, maar met dit recept kom je al verrassend dicht in de buurt!
Want limoncello maken kun je heel makkelijk zelf. Zorg dat je goeie citroenen gebruikt (onbehandeld en biologisch) en dan kom je al heel ver. Met een beetje liefde en geduld zet jij na je volgende etentje zelfgemaakte Limoncello of Scroppino op tafel! Of begin met een Limoncello Spritz.
'Grandi gusti' van Katie Parla
Deze limoncello komt rechtstreeks uit Campania! Een van de recepten uit Katie Parla’s nieuwste kookboek: Grandi Gusti. Je gaat met haar meenaar Zuid-Italië en je krijgt alle ins en outs van de Italiaanse keuken, die alleen de échte locals kennen. Zoals deze cozze ripiene uit Puglia!
Ze geeft je (naast het traditionele) ook een ietwat onbekender Italië. En dit is nog het leukst: bij elk recept duikt Katie met je mee in het gerecht. Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt, en vaak een beetje geschiedenis. Grandi gusti is meer dan alleen een kookboek!
Grandi gusti
- Auteur | Katie Parla
- Uitgever | Karakter Uitgevers
- Omvang | 256 pagina’s
- ISBN | 9789045219738
- Prijs | € 12,50