Zodra het herfst wordt denkt hij aan linzen. Aldus Sergio Herman in z’n nieuwe boek. Ik heb dat noooooit. Aan de ene kant denk ik dus ‘linzen?!?’ Maar aan de andere kant… Heel gezond enzo, niet duur, best snel… en als ik iemand z’n linzen moet eten, dan het liefst die van Sergio. En het mag gezegd; lekker hoor.

Linzensalade met feta en granaatappelpitjes

4 from 3 votes
Course: Bijgerecht, Voorgerecht, LunchCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Prep time

20

minutes
Bereidingstijd

5

minutes
Total time

25

minutes

Deze linzensalade met feta is helemaal vegetarisch en zo gemaakt, alleen even wat snijwerk. En lekker dat 'ie is!

Ingrediënten

  • 150 gr 150 gegaarde fijne zwarte linzen

  • 150 gr 150 fijne rode linzen

  • 100 gr 100 gegaarde kikkererwten

  • 200 gr 200 verbrokkelde fetakaas

  • 2 dl 2 biologische olijfolie

  • 8 el 8 cabernet sauvignonazijn

  • sap en rasp van een citroen

  • gepelde tomaten in blokjes gesneden

  • versnipperde zoete ui

  • 3 el 3 granaatappelpitjes

  • 1 1 komkommer in blokjes gesneden

  • 2 el 2 gehakte dille

  • 1 tl 1 harissa

  • 1 el 1 sojasaus

  • 2 el 2 gehakte groene olijven

  • 2 el 2 tahini

  • 3 el 3 gehakte munt

  • zwarte peper van de molen

  • fleur de sel

  • 1 1 bosje fijngehakte bladpeterselie

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten samen in een mengkom en kruid met zwarte peper van de molen en fleur de sel.
  • Doe in een schaal en werk af met wat granaatappelpitjes en plukjes dille.

Tips

  • Gebruik altijd gedroogde kikkererwten, die zijn stukken smaakvoller dan die uit blik. En als je toch gaat koken: kook meteen wat extra voor wat extra lekkere hummus.
  • De pitjes uit de granaatappel verwijder je het makkelijkst door de granaatappel open te breken en er met een houten lepel op te slaan. De pitjes vang je op in een bakje. Als er toch wat witte vliesje meekomen verwijder deze dan.
  • Zoek je meer inspiratie voor de herfst? Bekijk alle herfstrecepten hier handig bij elkaar! Gek op salades? Bekijk hier alle salade recepten

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Simple food van Sergio Herman

Elke gevorderde thuiskok zul je dolblij maken met dit boek. De foto’s van Tony Le Duc zijn prachtig en Sergio Herman is ook niet vervelend om naar te kijken. Sommige recepten zijn goed te doen, anderen een leuke uitdaging. Vooral de persoonlijke verhalen en tips zijn om van te smullen!

Het boek wordt ingedeeld in zeven verschillende hoofdstukken. Van ‘Apero’ (lekkere cocktails) tot ‘Jeugdsentiment’ en ‘Arabisch’. Niet alleen worden er veel handige tips gegeven – waarover later meer – maar je hebt ook het gevoel bij Sergio aan de keukentafel te zitten door de mooie verhalen en persoonlijke foto’s van z’n huis en het gezin.

Simple food Sergio Herman

Simple Food

  • Auteurs: Sergio Herman & Mara Grimm
  • Fotografie: Tony Le Duc
  • Uitgever: Minestrone
  • Omvang: 240 pagina’s
  • ISBN: 978 94 90028 81 7
  • Prijs: € 29,95

© Tony Le Duc – Simple Food

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten