Linzensalade van Sergio Herman [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Zodra het herfst wordt denkt hij aan linzen. Aldus Sergio Herman in z’n nieuwe boek. Ik heb dat noooooit. Aan de ene kant denk ik dus ‘linzen?!?’. Maar aan de andere kant… Heel gezond enzo, niet duur, best snel… en als ik iemand z’n linzen moet eten, dan het liefst die van Sergio. En het mag gezegd; lekker hoor.

Zoek je meer inspiratie voor de herfst? Bekijk alle herfstrecepten hier handig bij elkaar. 

Gek op salades? Bekijk hier alle salade recepten

Tony-Le-Duc-Simple-Food

© Tony Le Duc – Simple Food

Recept | linzensalade van Sergio Herman

Salade | 4 personen
Ingrediënten
  • 150 g gegaarde fijne zwarte linzen
  • 150 gr fijne rode linzen
  • 100 gr gegaarde kikkererwten
  • 200 gr verbrokkelde fetakaas
  • 2 dl biologische olijfolie
  • 8 eetlepels cabernet sauvignonazijn
  • sap en rasp van een citroen
  • 3 gepelde tomaten in blokjes gesneden
  • 1 versnipperde zoete ui
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gehakte dille
  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels gehakte groene olijven
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 eetlepels gehakte munt
  • zwarte peper van de molen
  • fleur de sel
  • 1 bosje fijngehakte bladpeterselie

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten samen in een mengkom en kruid met zwarte peper van de molen en fleur de sel. Doe in een schaal en werk af met wat granaatappelpitjes en plukjes dille.

Sergio Herman Simple Food

© Tony Le Duc – Simple Food

Twee tips van de chef

  • Gebruik altijd gedroogde kikkererwten, die zijn stukken smaakvoller dan die uit blik. En als je toch gaat koken: kook meteen wat extra voor wat extra lekkere hummus.
  • De pitjes uit de granaatappel verwijder je het makkelijkst door de granaatappel open te breken en er met een houten lepel op te slaan. De pitjes vang je op in een bakje. Als er toch wat witte vliesje meekomen verwijder deze dan.

Maak meer met linzen!

© Simple Food_Minestrone

Simple Food – thuiskookboek van een topkok

Auteurs Sergio Herman & Mara Grimm
Fotografie Tony Le Duc
Uitgever Minestrone

Technische gegevens
Omvang: 240 pagina’s
Verschijningsjaar: 2016
ISBN 978 94 90028 81 7
Prijs: € 29,95
Simple Food koop je hier.

Geef je mening!
recipe image
Recept
Linzensalade van Sergio Herman
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?