Dit recept voor linzensalade is een winnaar. Smaakvolle kruidige linzen, warme groenten en verfrissende kurkumayoghurt. Hier kom je de avond wel mee door! Deze linzensalade maak je als je zin hebt in iets simpels en ook een heerlijk voldaan gevoel wil. 

Een goede maaltijdsalade kan zichzelf redden. Het heeft geen hulp nodig op tafel. Elk hapje is interessant.  Het belangrijkste is dat je meer dan genoeg maakt. Altijd als ik een goede maaltijdsalade maak, dan baal ik als ik er de volgende lunch niet weer van kan genieten. Met deze linzensalade is dat niet anders. Vertrouw me dus maar, en maak lekker veel. 

Linzensalade met kruidige aubergine en pompoen

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Hoofdgerecht
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

45

minuten

Het onderstaande linzensalade recept komt uit ‘Salad Days’. Foodstylist Adja Mehmet heeft dit boek volgeschreven met de lekkerste saladerecepten. Salades voor elke gelegenheid die het hele jaar door lekker zijn.

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie

  • 1 el tomatenpuree

  • 1 tl komijn

  • 1 tl kaneel

  • 1 flespompoen, in parten gesneden

  • 1 aubergine, in grote stukken gesneden

  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

  • Voor de linzensalade
  • 50 ml extra vergine olijfolie

  • Sap van  ½ biologische citroen

  • 1 el rodewijnazijn

  • 2 el granaatappelmelasse

  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden

  • ½ teen knoflook, fijngeraspt

  • 2 blikken (à 400 gr) linzen, uitgelekt

  • 15 gr bladpeterselie, grofgehakt

  • Voor de kurkuma-yoghurtsaus
  • 1 tl kurkumapoeder

  • 2 el tahin

  • Sap van ½ biologische citroen

  • 100 ml yoghurt

Heerlijke linzensalade in 4 stappen!

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
    Meng de olie, tomatenpuree, korianderpoeder en kaneel in een grote mengkom. Schep de pompoen en aubergine erdoor. Leg de groenten met een laagje olie op een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met zout en peper en rooster 30 tot 40 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en goudbruin aan de randjes.
  • Meng ondertussen voor de linzensalade de olie met het citroensap, azijn en granaatappelmelasse. Voeg de ui en knoflook toe en zet opzij terwijl de aubergine en pompoen in de oven zitten.
  • Roer de kurkuma, tahin en het citroensap door de yoghurt. Voeg een paar eetlepels water toe zodat de dressing wat dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de linzen en peterselie door de ui en knoflook met granaatappeldressing. Stel de salade samen, beginnend met de linzen, dan de aubergine en pompoen en tot slot de kurkuma-yoghurtsaus.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Salad Days van Ajda Mehmet

Salades zijn hartstikke lekker en heel veelzijdig. Ze hebben wel net dat beetje extra nodig om echt bijzonder te zijn. Hiervoor ben je bij Adja Mehmet in goede handen. Met verrassende smaakcombinaties en texturen zijn die echt salades die je iedere dag wilt eten!

Salad Days boek Adja Mehmet

Salad days

  • Auteur | Adja Mehmet
  • ISBN | 9789461432308
  • Uitgever | Good Cook
  • Prijs | € 20,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten