Linzensalade met kruidige aubergine en pompoen | Spannend recept

Roy Seignette
Roy Seignette

Dit recept voor linzensalade is een winnaar. Smaakvolle kruidige linzen, warme groenten en verfrissende kurkumayoghurt. Hier kom je de avond wel mee door! Deze linzensalade maak je als je zin hebt in iets simpels en ook een heerlijk voldaan gevoel wil. 

Een goede maaltijdsalade kan zichzelf redden. Het heeft geen hulp nodig op tafel. Elk hapje is interessant.  Het belangrijkste is dat je meer dan genoeg maakt. Altijd als ik een goede maaltijdsalade maak, dan baal ik als ik er de volgende lunch niet weer van kan genieten. Met deze linzensalade is dat niet anders. Vertrouw me dus maar, en maak lekker veel. 

Het onderstaande linzensalade recept komt uit ‘Salad Days’. Foodstylist Adja Mehmet heeft dit boek volgeschreven met de lekkerste saladerecepten. Salades voor elke gelegenheid die het hele jaar door lekker zijn.

Raak je niet uitgekeken op linzen? Dan is deze lekkere linzensalade van Sergio Herman ook een goed idee. Of maak deze Turkse linzensoep

Kruidige pompoen Linzensalade

Recept | Linzensalade met kruidige aubergine en pompoen

Hoofdgerecht | 4 personen
Ingrediënten

3 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 flespompoen, in parten gesneden
1 aubergine, in grote stukken
gesneden
zeezoutvlokken en versgemalen
zwarte peper

Voor de linzensalade

50 ml extra vergine olijfolie
sap van ½ biologische citroen
1 el rodewijnazijn
2 el granaatappelmelasse
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
½ teen knoflook, fijngeraspt
2 blikken (à 400 g) linzen, uitgelekt
15 g bladpeterselie, grofgehakt

Voor de kurkuma-yoghurtsaus

1 tl kurkumapoeder
2 el tahin
sap van ½ biologische citroen
100 ml yoghurt

Aubergine Linzen Salade

Heerlijke linzensalade in 4 stappen!

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de olie, tomatenpuree, korianderpoeder en kaneel in een grote mengkom. Schep de pompoen en aubergine erdoor. Leg de groenten met een laagje olie op een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met zout en peper en rooster 30 tot 40 minuten in de oven, tot ze zacht zijn en goudbruin aan de randjes.

Stap 2

Meng ondertussen voor de linzensalade de olie met het citroensap, azijn en granaatappelmelasse. Voeg de ui en knoflook toe en zet opzij terwijl de aubergine en pompoen in de oven zitten.

Stap 3

Roer de kurkuma, tahin en het citroensap door de yoghurt. Voeg een paar eetlepels water toe zodat de dressing wat dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de linzen en peterselie door de ui en knoflook met granaatappeldressing. Stel de salade samen, beginnend met de linzen, dan de aubergine en pompoen en tot slot de kurkuma-yoghurtsaus.

Linzensalade recept
Salad Days Boek

Salad Days

Salades zijn hartstikke lekker en heel veelzijdig. Ze hebben wel net dat beetje extra nodig om echt bijzonder te zijn. Hiervoor ben je bij Adja Mehmet in goede handen. Met verrassende smaakcombinaties en texturen zijn die echt salades die je iedere dag wilt eten!

  • Salad Days | Salades die je iedere dag wilt eten
  • Adja Mehmet
  • ISBN:9789461432308
  • Good Cook
  • € 20,95
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?