Sommelier Lotte Wolf krijgt postuum eigen dag, award en wijnbar

Lotte Wolf, een van de beste sommeliers van Nederland, overleed 1 jaar geleden plotseling op 32 jarige leeftijd. Haar overlijden schokte de wijnwereld. 

Om de herinnering aan Lotte levend te houden werd de WineWolf Foundation opgericht door vrienden en familie, waaronder haar geliefde Bjorn van Aalst, maître bij restaurant Vermeer* in Amsterdam. 

Lotte Wolf Foundation

Lotte Wolf Dag | 7 oktober

The Wine Wolf Foundation ging eerder al naar Zuid Afrika om Lotte’s druiven te oogsten en te bottelen. 

Nu komen ze met een pop up wine bar, speciale Lotte Wolf Dag en een award om de gedachten aan deze bijzondere vrouw levend te houden. 

Haar feestdag zal plaatsvinden op 7 oktober 2019. In besloten kring wordt een tasting georganiseerd met lievelings-, en eigen wijnen. Lunch wordt verzorgd door bijzondere chefs, waaronder Syrco Bakker van Pure C**, waar Lotte mee samenwerkte. Ook wordt er een award uitgereikt aan een jong vrouwelijk wijntalent. 

Pop up wijnbar | Weinerei Wolf

Lotte Wolf wijn

Sofitel Legend The Grand – waar Lotte werkte als Wine Director – opent aan de vooravond van Lotte Wolf Dag een wijnbar waar de wijnen van Lotte, Touch of Dutch, te proeven zijn voor publiek. Proevers in de wijnbar betalen in de vorm van een zelf te bepalen gift. Iedereen is welkom op 6 en 7 oktober van 16:00 tot 22:00 uur. 

Weinerei WOLF 
Sofitel Legend The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197 
Amsterdam