Maastricht is wel een van de leukste steden voor een goed weekendje weg. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Fijne boetiekjes, gezellige terrassen, prachtige pleintjes en authentieke straatjes. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je er geweldig leuk kunt eten. Dit zijn onze favorieten.

Mes Amis

Wij zijn altijd erg onder de indruk van zoveel vakkennis en gastvrijheid. Een van de beste gastvrouwen van Nederland staat hier haar mannetje. Mes Amis is een van de fijnste plekken van Maastricht en een plek waar je je altijd op je gemak voelt. Klasse!

Een foto die is geplaatst door Daniela (@a_girl_named_danie) op

Mes Amis
Tongersestraat 5, Maastricht
043 – 325 7866

Kruisherenhotel & restaurant

Dit spannende designhotel mét restaurant en winebar, bevindt zich in het voormalige vijftiende eeuwse klooster. Wauw. Alleen al het prachtige, rijke, interieur is een bezoekje waard. Maar er wordt hier ook heerlijk gekookt en geschonken. Doe maar luxe!

Een foto die is geplaatst door Visit Maastricht (@visitmaastricht) op

Kruisherenhotel én restaurants
Kruisherengang 19-23, Maastricht
043 – 329 2020

Ook dol op Maastricht? Bezoek op 24 september deze topzaken tijdens de WijnSpijs Wandeling!

Bouchon d’en Face

Zo’n tent waarvan je wilde dat-ie bij je om de hoek zat: traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d’en Face is een kruising tussen een bistro, taverne en gastronomie. Uiteraard heeft alles hier een Frans sausje!

Een foto die is geplaatst door Anni (@bisousanni) op

Le Bon Vivant

Verstopt in een prachtige gewelvenkelder kun je hier hip én goed eten. Romantisch! De bediening is erg goed, maar ontspannen en goed geïnformeerd. De wijnkeuze kun je dus rustig aan ze over laten. Björn wisselt zijn menu regelmatig en zijn gerechten zijn in overeenstemming met de seizoenen.

Een foto die is geplaatst door Björn Dijkstra (@bjorndijkstra86) op

Le Bon Vivant 
Capucijnenstraat 91, Maastricht
043 – 321 0816

Het leukste culinaire uitje is er ook in Maastricht! Ga mee!

Brasserie Flo

Op een top lokatie – vlak bij het Centraal Station – loop je zo bij het gezellige Flow naar binnen. Flow is onderdeel van het Design Hotel en alles is dan ook tot in de puntjes verzorgd! De keukenteam heeft onlangs nog een mooie prijs in de wacht gesleept – Fijnste Franse Restaurants van Nederland – dus je bent hier aan het juiste adres voor fruits de mer, bouillabaisse en crème brûlée!

Een bericht gedeeld door Travel blogger Sofie (@wonderfulwanderings) op

Brasserie Flo
Stationsstraat 28, Maastricht
043 – 328 2525

Touched Boutique Gastronomic

Er waait een frisse, stoere wind door Wyck – ook wel de Negen Straatjes van Maastricht genoemd. Begin dit jaar openden de Joël en Hyung hun zaak en sindsdien laat tout Maastricht zich hier veteren. Na het eten gaat de muziek ietsje harder en zijn er verschillende prachtige digestieven of cocktails.

Gin tonic🍸

Een bericht gedeeld door Nikola Maraval (@3615niko) op

Boutique Gastronomic -> Touched
Hoogbrugstraat 66, Maastricht
043 326 41 52