Soms heb je van die dagen, niet veel in huis en geen zin om naar de winkel te gaan. Deze macaroni ovenschotel met tonijn is dan een ideale oplossing!

De ingrediëntenlijst bestaat namelijk uit voorraadkast producten. Daarnaast komt er geen pan aan te pas en is alles te bereiden in dezelfde ovenschaal, hoe fijn is dat!

Macaroni ovenschotel met tonijn

5 from 1 vote
Course: HoofdgerechtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

40

minutes

Macaroni was bij ons vroeger altijd al favoriet en ook nu grijp ik geregeld naar deze handige pasta soort. Dit recept voor macaroni ovenschotel met tonijn is dus ontstaan op een "bad hair day" dag, waarmee ik mezelf echt niet in het openbaar ging tonen.

Dus, de voorraadkast ingedoken en dit was het resultaat. Een werkelijk heerlijke macaroni ovenschotel met tonijn, die al mijn culinaire verwachtingen overtrof.

Ingrediënten

  • 300 gram 300 macaroni

  • 700 gram 700 tomaten passata (gezeefde tomaten saus)

  • 200 ml 200 water

  • 1 1 ui

  • 1 teen 1 knoflook

  • 200 gram 200 tonijn uit blik, uitgelekt

  • 140 gram 140 mais uit blik, uitgelekt

  • 1 el 1 kappertjes, uitgelekt

  • 1 tl 1 gedroogde dille

  • Optioneel
  • verse basilicum blaadjes

  • Extra nodig
  • aluminiumfolie

Zo maak je deze snelle macaroni ovenschotel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  • Pak een grote ovenschaal (3-4 liter inhoud). Verdeel de macaroni over de schaal, giet daar de passata overheen. Vul de fles passata met het water, schud goed en giet dat in zijn geheel nog in ovenschaal.
  • Snijd de ui in zeer kleine blokjes en de knoflook extra fijn. Doe dit samen met wat peper en zout in de ovenschaal en roer het geheel goed door elkaar.
  • Plaats de aluminiumfolie over de macaroni ovenschotel en druk de randen goed dicht. Zet de schaal in de oven voor 30 minuten.
  • Controleer na 30 minuten of alle pasta gaar is, zet de macaroni ovenschotel anders nog voor 5 tot 10 minuten terug in de oven.
  • Wanneer de schotel uit de oven is, meng je de overige ingrediënten door de macaroni en klaar is Kees! Macaroni ovenschotel maken stap voor stap

Tips

  • Houd je van pittig eten? Snijd een rood pepertje fijn en voeg deze samen met de ui en knoflook toe aan de ovenschotel.
  • Je kunt deze macaroni ovenschotel 3 dagen bewaren in de koelkast. Verwarm de restjes in een pan met een heel klein beetje water, zodat het niet te droog wordt.
  • Houdt je niet van mais of heb je het niet op voorraad? In deze macaroni ovenschotel kan je heel veel andere (blik/pot) groente kwijt. Denk eens aan doperwten, witte bonen, worteltjes en/of sperziebonen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten