Kookboek musthave | Made at home van Giorgio Locatelli

WijnSpijs
WijnSpijs

Giorgio Locatelli

In 2002 opent restaurant Locanda Locatelli in bruisend Londen. Zes jaar later is er de eerste Michelinster. Dan een eigen tv-show The Big Family Cooking Showdown op de BBC. Ik heb het over grootmeester Giorgio Locatelli, een van de bekendste Italiaanse chefs ter wereld. En die mag ik nu dus gaan ontmoeten. 😱 OMG.

Made At Home

Eerder bracht deze chef het boek Made in Italy uit, wat werd gezien als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken. Dit boek verkocht meer dan 50.000(!) exemplaren in Nederland en Vlaanderen. Zijn andere boek Made in Sicily verkocht meer dan 30.000 exemplaren.

Locatelli’s nieuwe boek Made At Home is een verzameling van 150 eenvoudige familierecepten van de moderne Italiaanse keuken die Giorgio dagelijks deelt met familie, vrienden en zijn ‘andere familie’, het team van het Londense restaurant. De Italiaanse gerechten zijn speciaal bedoeld voor lekker lang tafelen met vrienden en familie.

Locatelli over koken | ‘Een belangrijke stap zou zijn dat men weer teruggaat naar de essentie van zelf koken. Verse ingrediënten kopen, ze op een eenvoudige manier bereiden en ervan genieten met familie en vrienden.’

Giorgio-locatelli-kookboek

Plekken waar ik mij thuis voel

Bij het openen van het nieuwe boek spat de persoonlijkheid van Giorgio van de pagina’s. Het eerste kopje luidt: De plekken waar ik mij thuis voel. Hierin schrijft Giorgio over zijn gezin, zijn vrouw Plaxy en zijn kinderen Jack and Margherita, zijn thuis, zijn familie, verleden en tradities. Je merkt dat het voor Giorgio Locatelli van belang is dat de gerechten een familiemaaltijd zijn, gerechten die iedereen graag eet.

De gebruikte ingrediënten lijken op het oog eenvoudig, maar volgens Giorgio gaat het om de kwaliteit. Bij elke receptuur staat een persoonlijke ervaring van de chef beschreven, wat zorgt voor een intiem gevoel. Alsof je bij hem aan de bar zit met een mooi glas wijn en hij vertelt over zijn bijzondere leven. Een bijzonder boek.

‘I want to write a book for the people I love.’

Giorgio-Locatelli-kookboek

Lunch in het Hilton

Op 19 april werd ik uitgenodigd door Fontaine Uitgevers voor een perslunch in Roberto’s Restaurant in het Hilton Hotel, waar ik Giorgio in het echt heb mogen zien en ervaren. Een paar van de favoriete gerechten van de familie Locatelli – gekookt door Giorgio en het keukenteam van Roberto’s Restaurant – werden geserveerd tijdens deze perslunch. Locatelli zelf ging van tafel naar tafel, zodat wij ook de bevlogen en inspirerende chef van dichtbij konden ervaren! Een waanzinnige ervaring die maakt dat ik het boek met nog meer plezier gebruik.

Made at home

Auteur | Giorgio Locatelli
Uitgever | Fontaine Uitgevers b.v.
Omvang | 320 pagina’s
ISBN | 9789059568341
Prijs | €24,95

Je koopt Made at home hier

Giorgio-locatelli-kookboek

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?