Op zoek naar een makkelijke kerstdiner? Zoek niet verder. Want voor iedereen die deze kerst ook een keertje aan tafel wil zitten, in plaats van in de keuken staan, hebben we een leuk kerstmenu gemaakt dat goed is voor te bereiden, of zo op tafel staat.

Want kerst draait - naast het eten - natuurlijk ook om samen zijn.

Fijne feestdagen!

garnalencocktail

Hollandse Garnalencocktail

Niet voor niets het meest gemaakte gerecht tijdens de kerstdagen. Want de garnalencocktail heeft het allemaal!

Stijl, smaak en snelheid. Zorg voor top ingrediënten en zet met de snelheid van het licht een knaller van een voorgerecht op tafel. Ook ideaal als je met een man of tien aan tafel gaat.

Klik op de button voor een makkelijk kerstreceptje en bijpassende wijntip.

2 makkelijke kerstmenu's

We konden eigenlijk niet kiezen welke makkelijke hoofdgerecht deze kerst een plekje verdiende op het menu en geven je daarom twee opties en een prachtig bijgerecht dat je heel goed kunt voorbereiden.

Klik hier voor een hele kip uit de oven met daarbij lekkere groenten en nieuwe aardappels, allemaal vanuit een ovenplaat geserveerd. Dat is nog eens makkelijk.
Bovendien kun je dit gerechtje makkelijk voorbereiden en doet de oven het meeste werk.

Liever wat lichters, dat kan ook. Deze kabeljauw komt ook uit de oven en staat - houd je vast - binnen 15 minuten op tafel. Je kunt ze helemaal voorbereiden en hoeft ze alleen nog even in de oven te zetten. Easy does it.

Deze makkelijke kerstrecepten maak je compleet met deze prachtige spiraal ratatouille. Wel even wat werk, maar dat kun je allemaal van te voren doen.

kip uit de oven
Geroosterde kabeljauw
Spiraal ratatouille

Eton Mess - snel kerstdessert

Wie heeft er nog zin om na het voorgerecht en hoofdgerecht ingewikkeld te doen met desserts? Niemand vermoed ik.

Daarom maken wij vaak een Eton Mess met kerst. Die kun je helemaal naar je eigen smaak en stijl tweaken. En kinderen kunnen je heel goed assisteren.

In dit recept vind je een aantal leuke varianten en passende wijntips. Natuurlijk kun je ook wat moeilijkers maken en dat vooraf doen. Neem anders hier een kijkje voor alle kerstdesserts.

Bekijk alle kerstrecepten

Het is de lekkerste tijd van het jaar!

Kerst voorgerechten
Feestelijke hoofdgerechten