Nu ik gestopt ben met roken, ben ik continu op zoek naar eten. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is (natuurlijk wel een beetje..) als ik maar iets te doen heb. Deze mango lassi ijsjes zijn niet alleen ideaal als je niet meer rookt, maar ook als je veel net-te-rijp fruit in huis hebt of graag suikervrij wil snoepen.

Mango Lassi IJsjes

0 from 0 votes
Course: TussendoortjeCuisine: Hollands
Portie

8

Ijsjes
Bereidingstijd

10

minutes
Invriezen

4

uur

Heb je te veel aardbeien ingeslagen (bestaat er zoiets als teveel aardbeien..?) vervang de mango dan. Ik maakte bijvoorbeeld ook een combi met aardbei-basilicum en yoghurt. Heel lekker. Maar banaan, andere bosfruit of perzik leent zich hier ook goed voor. Ga je voor de mango versie dan is de kardemom echter verplicht. Een gouden combinatie uit My Streetfood Kitchen.

Xenos en Blokker verkopen ijsjes houders voor een habbekrats, maar je kunt ook stevige bekertjes gebruiken met houten-ijslepeltjes erin. En die verkoopt Dille & Kamille dan weer. Genoeg gelult. Aan de slag.

Ingrediënten

  • 4 4 zeer rijpe mango’s (ongeveer 400 gr vruchtvlees)

  • 50 ml 50 agave-nectar

  • 250 gram 250 Griekse yoghurt

  • 1/4 tl 1/4 kardemom (poeder)

Bereiding

  • Doe de mango in de blender of keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Voeg de agave-nectar toe en mix nog eens. Meng de kardemom en yoghurt in een kom.
  • Giet twee eetlepels van de mangopuree in 8 ijsvormpjes van 100 ml. Lepel er wat yoghurt door totdat de vormpjes gevuld zijn.
  • Zet het stokje erin en zet de ijsjes tenminste 4 uur in de diepvries.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

My Streetfood Kitchen van Jennifer Joyce

My Streetfood Kitchen

My Streetfood Kitchen

  • Auteur | Jennifer Joyce
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 263 pagina’s
  • ISBN | 978 94 9143 146 2
  • Prijs | € 24,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten