Masterclass Zuid-Afrikaanse wijnen onder leiding van Niël Groenewald, in Mama Kelly Amsterdam

WijnSpijs
WijnSpijs

Onder leiding van Niël Groenewald volgden we een masterclass over Zuid-Afrikaanse wijnen. Dit in de panterkamer van Mama Kelly in Amsterdam. Niël Groenewald is een award-winning wijnmaker. Tijdens zijn masterclass vertelt hij ons meer over zijn passie en expertise. We zijn uitgenodigd door Oud Reuchlin & Boelen en Pitch PR, voor de proeverij van de Nederburg Heritage Heroes wijnen.

Waan je in Zuid-Afrika

Over Niël Groenewald
Niël heeft ontzettend veel kennis van wijn. Hij is dan ook 14 jaar werkzaam geweest was bij Bellingham, een groot Zuid-Afrikaanse wijnproducent. En nu is hij sinds 2007 hoofd-wijnmaker bij Distell. Distell is Afrika’s grootste en meest toonaangevende wijnproducent. Als hoofd-wijnmaker houdt Niël zich vooral bezig met de grote lijnen. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor het bepalen van de kenmerkende stijl, maar ook voor het positioneren van de merken: de marketing dus. De grootste les die hij ooit heeft geleerd, zegt Niël, is dat je met alleen wijn maken niet succesvol wordt.Marketing, focus en betrokkenheid bij de markt en de business zijn net zo belangrijk.”

mama kelly panter'

niël red wine mama kelly

Wijnmakerij Nederburg
Op 1 november 1791 werd de immigrant Philippus Wolvaart eigenaar van de Nederburg boerderij met 49 ha aan wijngaarden. De boerderij ligt tussen de Berg en Palmiet rivieren, beter bekend als Paarl. Rond de historische boerderij liggen de kelders waar in de jaren dertig al wijn bij lage temperatuur werd vergist, voor die tijd revolutionair. Ook vandaag worden de wijnen daar op eigentijdse manier geproduceerd. Traditie en talent gemixt met passie, precisie en geduld, resulteert in klassiek gestructureerde wijnen met levendige fruitsmaken.

Nederburg is de meest bekroonde wijnmakerij van Zuid-Afrika en heeft meer prijzen, trofeeën, medailles en onderscheidingen gewonnen dan welke andere wijnproducent dan ook. Nederburg is meerdere malen uitgeroepen tot Winery of the Year door de Platter’s Wine Guide. 

 

Tijdens de masterclass proefden we maar liefst 6 totaal versschillende wijnen. Allemaal van “The Heritage Heroes” collectie , 1 ding hadden ze gemeen: ze zijn allemaal heerlijk! Mijn favoriet? Dat is de: ‘The Anchorman’, Chenin Blanc 2017. Met een impressie van rijp fruit, abrikozen en sinaasappelen met florale tonen en een vleugje van rozijnen en kruiden. De smaak is fraai in balans, fris en fruitig. Daarnaast met een mooie mineraliteit en een uitstekende structuur. Een echte aanrader dus!

wijnen nederburg zuid afrika

Ook benieuwd naar de wijnen van Nederburg?

Over Mama Kelly

Mama Kelly is wereldwijd bekend om hun roze interieur, een echte meisjes droom! Daarnaast staan zij bekend om hun overheerlijke kip en kreeft! Ook is bij Mama Kelly Amsterdam de befaamde panterkamer. Hier werd de masterclass van Niël gehouden.

mama kelly amsterdam

 

steak tartaar mama kelly

 

mama kelly

Ook culinair genieten in Amsterdam? Bekijk dan hier onze agenda!

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?