Hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik & mango

Emma Wiedijk
Emma Wiedijk

Dit recept voor hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik en mango is heerlijk zomers, zoet en fris. Deze fruitige taart is een echte eyecatcher en dus perfect om indruk mee te maken op familie en vrienden! Maak deze parel van een taart in de zomer, dan is het fruit in dit recept het allerlekkerst. Of vervang het door ander seizoensfruit. 

[LET OP] De limoencurd moet een nacht in de koelkast staan, dus houd hier rekening mee als je deze taart voor een feestje of etentje maakt!

hazelnootmeringuetaart

Recept | Hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik en mango

Voorbereidingstijd: 50 minuten, plus een nacht koelen | Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten  | Omtrek taart:  20 cm 

Dessert | 4 personen
Ingrediënten

Garnering 

  • 6-8 gele of wilde perziken, in zeer dunne plakjes
  • 2 mango’s, in dunne plakjes
  • 75gr geroosterde hazelnoten, gepeld en grofgehakt
  • een paar kleine muntblaadjes en fijne reepjes limoenschil, ter garnering
Limoencurd of maak onze lemoncurd
  • 12 gram gelatinepoeder
  • fijngeraspte schil en sap van 12 onbespoten limoenen
  • 300 gram fijne kristalsuiker 
  • 12 biologische eieren 
  • 330 gram gekoelde boter, in blokjes
Hazelnootmeringue
  • plantaardige oliespray
  • 9 biologische eiwitten
  • 335 gram fijne tafelsuiker
  • 520 gram hazelnootmeel (natuurvoedingswinkel) 
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 vanillestokjes, gespleten en merg eruit geschraapt

Zo maak je hazelnootmeriguetaart

Limoencurd maken

Stap 1. 

Klop het gelatinepoeder en 125 ml water door elkaar en zet opzij. Doe de geraspte limoenschil en het limoensap in een steelpan en klop de suiker en eieren erdoor. Zet de pan op laag vuur en breng de inhoud heel zachtjes aan de kook; blijf voortdurend roeren, zodat je geen roerei krijgt. Doe het limoenmengsel in een keukenmachine of blender, voeg het gelatine mengsel en de blokjes boter toe en laat de machine draaien tot de boter gesmolten en de curd glad is. Schenk de curd in een grote, ondiepe bak en zet hem een nacht in de koelkast. 

Limoenen
Hazelnootmeringue maken

Stap 2

Maak de volgende dag de hazelnootmeringue. Verwarm de over voor tot 150 graden. Bekleed drie bakplaten met bakpapier en teken op elk een cirkel van 20 centimeter. Spray er heel lichtjes wat plantaardige olie over. 

Stap 3

Klop met een elektrische mixer de eiwitten tot je zachte pieken kan maken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwitschuim stijf is en glanst. Spatel voorzichtig het hazelnoot meel, zout en de vanillemerg er kort door; stop zodra ze nét zijn opgenomen.

Stap 4

Verdeel het meringuebeslag gelijkmatig over de cirkels. Strijk het beslag uit tot aan de randjes. Bak de meringuecirkels 1 uur, of tot ze gestold en droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

hazelnoot

Bouw de taart

Stap 5 

Stel de taart samen. Vul een spuitzak met limoencurd. Leg een van de meringuecirkels op een serveerbord en spuit er gelijkmatig curd overheen, in cirkels. Leg daarop een derde van de plakjes perzik en mango. Maak deze lagen nog tweemaal, strooi de gehakte hazelnoten erover en garneer met de muntblaadjes en de reepjes limoenschil. 

Seizoensgebonden genieten met Puur & Makkelijk

Duurzame, gezonde en seizoensgebonden gerechten uit eetcafé Cornersmith samengebundeld in het kookboek Puur & Eerlijk. Het kookboek biedt niet alleen originele en smaakvolle gerechten, maar laat ook zien wat je kunt doen met overschotten groenten en fruit: van overheerlijke recepten voor jam, sauzen en chutneys tot en met inleggen en fermenteren. Meer recepten uit dit boek proberen? Bekijk de kippensoep en aardappelsalade van Alex en James ook. 

Puur & Makkelijk kookboek

Puur & Makkelijk

  • 271 pagina’s
  •  Alex Elliott-Howery en James Grant
  • ISBN: 9789461431455
  • Good Cook Publishing
  • € 25,95,-
Geef je mening!
recipe image
Recept
Hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik & mango
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?