Hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik en mango

0.0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: Frans
Portie

4

Personen
Prep time

50

minutes
Bereidingstijd

1

hour 

15

minutes
Total time

2

hours 

5

minutes

Dit recept voor hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik en mango is heerlijk zomers, zoet en fris. Deze fruitige taart is een echte eyecatcher en dus perfect om indruk mee te maken op familie en vrienden! Maak deze parel van een taart in de zomer, dan is het fruit in dit recept het allerlekkerst. Of vervang het door ander seizoensfruit. 

[LET OP] De limoencurd moet een nacht in de koelkast staan, dus houd hier rekening mee als je deze taart voor een feestje of etentje maakt!

Omtrek taart | 20 cm 

Ingrediënten

  • Garnering
  • 6 - 8 gele of wilde perziken, in zeer dunne plakjes

  • 2 mango’s, in dunne plakjes

  • 75 gram geroosterde hazelnoten, gepeld en grofgehakt

  • Een paar kleine muntblaadjes en fijne reepjes limoenschil, ter garnering

  • Limoencurd
  • 12 gram gelatinepoeder

  • 12 onbespoten limoenen, schil fijngeraspt en sap

  • 300 gram fijne kristalsuiker 

  • 12 biologische eieren 

  • 330 gram gekoelde boter, in blokjes

  • Hazelnootmeringue
  • 9 biologische eiwitten

  • Plantaardige oliespray

  • 335 gram fijne tafelsuiker

  • 520 gram hazelnootmeel (natuurvoedingswinkel) 

  • 1/2 tl zout

  • 2 vanillestokjes, gespleten en merg eruit geschraapt. Of gebruik je eigen vanille extract.

Bereiding

  • Limoencurd maken
    Klop het gelatinepoeder en 125 ml water door elkaar en zet opzij. 
  • Doe de geraspte limoenschil en het limoensap in een steelpan en klop de suiker en eieren erdoor. Zet de pan op laag vuur en breng de inhoud heel zachtjes aan de kook; blijf voortdurend roeren, zodat je geen roerei krijgt.
  • Doe het limoenmengsel in een keukenmachine of blender, voeg het gelatine mengsel en de blokjes boter toe en laat de machine draaien tot de boter gesmolten en de curd glad is.
  • Schenk de curd in een grote, ondiepe bak en zet hem een nacht in de koelkast. 
  • Hazelnootmeringue maken
    Maak de volgende dag de hazelnootmeringue. Verwarm de over voor tot 150 graden. Bekleed drie bakplaten met bakpapier en teken op elk een cirkel van 20 centimeter. Spray er heel lichtjes wat plantaardige olie over. 
  • Klop met een elektrische mixer de eiwitten tot je zachte pieken kan maken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwitschuim stijf is en glanst. Spatel voorzichtig het hazelnoot meel, zout en de vanillemerg er kort door; stop zodra ze nét zijn opgenomen.
  • Verdeel het meringuebeslag gelijkmatig over de cirkels. Strijk het beslag uit tot aan de randjes. Bak de meringuecirkels 1 uur, of tot ze gestold en droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Bouw de taart
    Stel de taart samen. Vul een spuitzak met limoencurd. Leg een van de meringuecirkels op een serveerbord en spuit er gelijkmatig curd overheen, in cirkels.
  • Leg daarop een derde van de plakjes perzik en mango. Maak deze lagen nog tweemaal, strooi de gehakte hazelnoten erover en garneer met de muntblaadjes en de reepjes limoenschil. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Puur & Makkelijk

Duurzame, gezonde en seizoensgebonden gerechten uit eetcafé Cornersmith samengebundeld in het kookboek Puur & Eerlijk. Het kookboek biedt niet alleen originele en smaakvolle gerechten, maar laat ook zien wat je kunt doen met overschotten groenten en fruit: van overheerlijke recepten voor jam, sauzen en chutneys tot en met inleggen en fermenteren.

Meer recepten uit dit boek proberen? Bekijk de kippensoep en aardappelsalade van Alex en James ook. 

Kookboek puur en makkelijk

Puur & Makkelijk

  • Auteurs | Alex Elliott-Howery & James Grant
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 271 pagina’s
  • ISBN | 9789461431455
  • Prijs | € 25,95

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten