Mexican Streetfood | Kookboek Breddos Tacos

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Breddos Tacos kom d’r maar in!

De TACO! Eigenlijk ken ik niemand die niet dol is op taco’s. Al ligt het er natuurlijk wel erg aan wie ze voor je maakt en hoe. Een van de belangrijkste en tegelijkertijd meest verwaarloosde onderdelen is met afstand de taco danwel burrito zelf. Mening Nederlander komt waarschijnlijk niet verder dan een pakje kant en klare Santa Maria original taco, tortilla of fajita.

En wie denkt dat een vulling enkel uit geruld gehakt met een poederzakje Tex-Mex bestaat moet er met dit boek al helemaal een wereld open gaan. Wat naast de muffige zakjes mexicaanse poeder is er een wereld aan opties. Je krijgt van Nud & Chris – dé Breddos Tacos – maar liefst 75 taco en tostadarecepten, 70 bijgerechten en basis recepten, toffe sauzen en zelfs drankjes! Ook iets waar ik al langer naar op zoek was: hét ultieme recept om zelf taco en tostadadeeg te maken. Jeeh! (Als je tenminste zelf een tortillapers hebt.. )Maar hoe zat het ook alweer met al die namen. Wat is wat?

Breddos-tacco's-taco

Fajita, taco, enchilada, quesadilla, burrito, tortilla, tostado, tacqueria – wat is nu eigenlijk het verschil…wat?!

✚ Tortilla

a.k.a ‘het eetbare bord’. Staat aan de basis van vele (en ook onderstaande variaties van) Mexicaanse gerechten. Tortilla is een soort pannenkoek van maismeel of bloem. Deze tortilla wordt van oorsprong van maismeel gemaakt. Maar tegenwoordig gebruikt met in het noorden van Mexico ook steeds meer (tarwe)bloem als basis. En er bestaat natuurlijk ook een Spaanse Tortilla, dat is een dikke omelet van ei, aardappel en andere ingrediënten, maar daar hebben we het een andere keer over img alt=

✚ Fajita

Dit zijn kleinere tortilla’s gevuld met gegrilde ingrediënten. Meestal uien en paprika’s aangevuld met kip, maar rundvlees of garnalen komen ook voor. De Fajita wordt vaak met (grill)pan-en-al op tafel gezet. Waar je zelf aan de slag mag. Jamie Oliver heeft een supersimpel en lekker recept voor doordeweekse awesome-ness.

✚ Taco

Kleine, zachte maistortilla, gevuld met van alles en nog wat. De harde chips-achtige taco’s zijn een Amerikaans uitvinding.

✚ Enchilada

In olie gebakken maistortilla die wordt gevuld en daarna in groene of rode chilisaus wordt gebakken in de oven. De chilisaus mag ook een chili-tomatensaus zijn of een mole.

✚ Quesadilla

Deze tortilla wordt gevuld met kaas en dubbelgevouwen gebakken in de pan. Als een soort Mexican Tosti. Beetje koriander en jalapeño ertussen… vergeet ketchup -> je wil verse guacamole.

✚ Burrito

Noord Mexicaans gerecht, gemaakt van een licht gebakken grote  bloemtortilla. Deze tortilla heeft een zachte vulling en wordt meestal gevuld met bonen, rijst en vlees. De Buritto heeft ook een geheel eigen vouw wijze.

✚ Tostado

Een tostada is een gefrituurde tortilla (met een ceviche vulling!) meestal geserveerd als snack of voorgerechtje.

Breddos Taco’s

Heerlijke termen, stoere recepten en prachtige foto’s vind je in de grappige kookboekje. Het zet Mexicaans fastfood in een heel ander daglicht van de gerechten uit dit boekje zijn alles behalve ‘fast’. De mannen geven zelfs meerdere keren aan dat het gebruik van een snelkookpan aan te raden en sneller is. Veel recepten ‘leunen’ weer op andere recepten, er worden veel verwijzingen gemaakt. Er zit dus niets anders op dan de hele zondag lekker de keuken in te duiken. Fijn muziekje op, een aguas fresco’s binnen handbereik en lekker lang koken. Buen provecho!

Wij mogen twee recepten met je delen. Klik op de foto’s voor het recept!

 

 

Dit boek wil je hebben!

Auteur Nud Dudhia & Chris WhitneyUitgever Good CookTechnische gegevensOmvang: 144 pagina’sISBN 978 946 143 158 5Prijs: € 19,95

Je koopt Breddos Tacos hier. 
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?