Nu online te zien – de documentaire Michelin Stars: Tales From The Kitchen, waarin verschillende topchefs de voor en nadelen van het meest prestigieuse restaurant gids uit de doeken doen.

Michelin Stars: Tales From The Kitchen

Alain Ducasse (Alain Ducasse au Plaza Athénée ***, Parijs), Daniel Humm (Daniel Humm, Eleven Madison Park ***, New York City), René Redzepi (Noma **, Kopenhagen),Yoshimi Tanigawa (Kichisen ***, Kyoto) en 11 culinaire goden laten ons meekijken in de spannende periode tot de Michelin beoordelingen. Niet alleen worden de meest prachtige gerechten onder de neus van de kijker bereid. Ook de keerzijde van een Michelinster komt aan bod.

“Michelin is like an ex-boyfriend who never wants to see you again.” – Barbara Eselböck, Taubenkobel.

De keerzijde van Michelin

De documentaire van de Deense regisseur Rasmus Dinesen ging in september tijdens het Film Festival in San Sebastián in premiere. Rasmus filmden en volgende grote chefs gedurende twee jaar, maar ging ook op bezoek bij het management van Michelin. Een veelzijdige film, die foodies deelgenoot maakt van de strijd die door ambitieuze chefs gevoerd wordt, achter de schermen van ‘de ogenschijnlijk perfecte restaurantwereld’ .

Klik hier voor de hele film.