Dat een cocktail niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst de mimosa cocktail met verve.
De mimosa is het ultieme excuusdrankje: neem er een als je een kater hebt, twee bij de brunch, drie bij het ontbijt of drink deze cocktail als je niet wilt dat mensen zien dat je drinkt.
Wie weet is dat wel de kracht van dit heerlijke drankje, zijn veelzijdige inzetbaarheid. Lees snel verder en ontdek hoe je ‘m maakt en hoe je ermee varieert.
Meer Cocktails?
Wil je meer heerlijke cocktail recepten proberen? Probeer dan een paar van onze favorieten. De Whiskey Sour, Scroppino en de Strawberry Mojito!
Meiers maaksel
Volgens de overlevering is de mimosa uitgevonden in het jaar 1925. In het peperdure hotel Ritz werkte een bartender die luisterde naar de naam Frank Meier. Hij noemde de mimosacocktail naar de gelijknamige bloem, vanwege de felle geel-oranje kleur.
Waarom en hoe Meier ontdekte dat de smaken van mousserende wijn en sinaasappelsap goed bij elkaar passen, blijft een raadsel. Sommigen beweren dat de mimosa, net als gelijkende drankje de Buck’s Fizz, is ontwikkeld om mensen een excuus te geven om vroeger dan gewoonlijk alcohol te drinken. ‘Wat drink jij?’, zou men zeggen met afkeurende blikken. ‘Niets bijzonders, gewoon sinaasappelsap.’
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten