Aubergine is een topgroente. Een goeie vleesvervanger, op talloze manieren te bereiden en één van de meest caloriearme groentes die er bestaan. Dat lekker en gezond een goeie combinatie is bewijst dit aubergine recept. Vandaag hebben wij voor jullie nasu dengaku, oftewel gegrilde misaubergine.

Nasu Dengaku | Gegrilde misoaubergine

0 from 0 votes
Course: Hoofdgerecht, BijgerechtCuisine: Oosters
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

25

minutes

Misoaubergine: weinig ingrediënten en een makkelijke bereiding. Het kan bijna niet beter! Voor je het weet zit je te smullen van deze heerlijke, gekaramelliseerde groentes. Voel je vrij om vanavond wat extra op te scheppen. Deze gegrilde toppers vragen erom! 

Ingrediënten

  • 2 2 grote aubergines, in de lengte gehalveerd

  • 2 el 2 kokosolie

  • 4 el 4 gele misopasta

  • 1 el 1 sake

  • 1 el 1 mirin

  • 2 el 2 geroosterd sesamzaad

Bereiding

  • Verwarm een barbecue tot middelhoge tot hoge temperatuur – zo mogelijk een Weber. Je kunt ook een grote pan met dikke bodem gebruiken, of een grill pan.
  • Breng op de aubergine helften een ruitpatroon aan; doe dit zo diep mogelijk zonder door het schilletje te snijden.
  • Laat de aubergine helften met het snijvlak omhoog ongeveer 5 minuten op een relatief hoog vuur gaar en knapperig worden. Gebruik je een pan, voeg dan een beetje kokosolie toe om de warmte beter te verspreiden.
  • Draai de aubergines om en gril de vlezige kant nog 5 minuten. Leg nu het deksel erop, of je nu een pan of een Weber gebruikt.
  • Gebruik je een pan, zet dan intussen de oven aan op grill stand. Klop voor het glazuur de miso, de sake en de mirin door elkaar.
  • Leg de gare aubergine helften met de vlezige kant omhoog op een bakplaat en bestrijk ze royaal met het misomengsel.
  • Gril de aubergine in de oven of indirect op de Weber tot ze licht gekaramelliseerd zijn en borrelen (ongeveer 5 minuten).
  • Bestrooi de aubergine met het sesamzaad en serveer ze.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

'De complete koolhydraatarme keuken' van Jonno Proudfoot

Chef-kok Jonno Proudfoot bewijst met dit aubergine recept dat gezond eten niet hoeft te compenseren op smaak. De complete koolhydraatarme keuken is zijn nieuwste kookboek. Meer dan 300 nieuwe recepten, glutenvrij én suikervrij. Boordevol gezond lekkers. Daarnaast zijn ruim 100 recepten vegetarisch! 

Voor wie de prioriteit legt op gezonde voeding, of iets voedzamere maaltijden op tafel wil zetten: dit boekje laat je zien hoe het moet. Maar dit kookboek is vooral voor iedereen die van lekker eten houdt. 

De complete koolhydraatarme keuken bookcover

De complete koolhydraatarme keuken

  • Auteur | Jonno Proudfoot
  • Uitgever | Atlas
  • Omvang | 320 pagina’s
  • ISBN | 9789045039077
  • Prijs | €24,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten