Monchoutaart. Is dat niet een heel ingewikkeld baksel? Heb je daar niet professioneel keukengerei voor nodig en etmalen geduld? Ehh nee hoor, helemaal niet. Monchoutaart maken is super makkelijk en perfect om te koken met kinderen.

Monchoutaart met bastognekoeken

0 from 0 votes
Course: Dessert, GebakCuisine: Amerikaans
Taart

10

puntjes
Opstijven

2

hours 
Bereidingstijd

30

minutes

Monchou klinkt als een exotisch Frans goedje, dat we met veel pijn en moeite naar Nederland hebben weten te halen. Niets is minder waar. Monchou is de merknaam van een oer-Hollandse variant van roomkaas. Deze kaas is gewoon gemaakt van koemelk. Door de romige (en dus gemakkelijk hanteerbare) structuur, leent Monchou zich uitstekend voor het maken van kwarktaart of cheesecake.

Ingrediënten monchou taart

  • 200 gram Bastogne koeken

  • 75 gram roomboter

  • 250 gram slagroom

  • 1 pakje vanillesuiker (8 gram)

  • 75 gram witte suiker

  • 200 gram Monchou roomkaas

  • 250 gram bevroren kersen zonder pit

  • 100 gram kristalsuiker

  • 1,5 eetlepel maizena

  • 1 theelepel citroensap

  • Ook nodig
  • 1 springvorm 24 cm

  • 2 mengkom

  • 1 keukenmachine

  • bakpapier

Zo maak je zelf monchou taart!

  • De bodem
    Neem de springvorm en bedek de bodem met een vel pakpapier.
    Smelt de roomboter. Maal terwijl de boter smelt de Bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens - terwijl de machine draait - rustig de gesmolten boter toe aan de koekjes. Meng kort door en stort het mengsel daarna in de springvorm. Verdeel met je vingers of een lepel voor een gelijkmatige bodem en druk stevig aan. Zet de bodem tot gebruik koel weg.
    monchou taart bodem maken
  • De Monchou taartvulling
    Neem twee mengkommen. Mix in de ene de roomkaas met de helft van de suiker. En de in de andere mengkom de slagroom met de overgebleven suiker en de vanille suiker luchtig. Meng daarna beide in de grootste mengkom rustig door elkaar.
    Stort nu deze taartvulling op de koekjesbodem. Laat de Monchou taart nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. monchou roomkaas
  • De kersenlaag van de monchoutaart
    Maak terwijl de basis van je Monchoutaart staat op te stijven de kersen klaar. Voeg de kersen en de suiker bij elkaar in een pannetje en verwarm langzaam. Laat zachtjes 10 minuten koken.
    Maak een egaal papje van de maizena, het citroensap en een eetlepel warm water en voeg dit toe aan de kersen. Laat samen 5 minuten indikken en laat daarna ook de kersen afkoelen.monchou taart maken
  • Haal de Monchou taart weer uit de koelkast zodra deze stijf genoeg is. Verspreid de kersen gelijkmatig over de taart en zet hem nog even terug in de koelkast om op te stijven.

Tips

  • In dit recept gebruik je Bastognekoeken om de taartbodem te maken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt allerlei koeken gebruiken. Kies bijvoorbeeld overheerlijke chocolate chip cookies, een lekker recept daarvoor kun je overigens hier vinden. Of ga voor Oreo’s, spritsen of bitterkoekjes. Het is in ieder geval belangrijk dat de koekjes stevig zijn en makkelijk te verkruimelen. Wat voor koekje je ook kiest, je volgt precies dezelfde stappen als in dit recept.
  • Ben je benieuwd naar andere heerlijke taart recepten? Dit zijn een paar van onze favorieten: gezonde worteltaartred velvet en grootmoeders appeltaart!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten