WIJNSPIJS GOES TO THE STATES – Robert Mondavi Winery

WijnSpijs
WijnSpijs

WijnSpijs proeft wijn in the States! 🇺🇸

Op wijnreis in de States? Weet je niet waar je moet beginnen? Wij zijn net geweest en kunnen niet wachten dit met je te delen! Laten we beginnen in Napa Valley, Californië met het wijnhuis van Robert Mondavi.🍷

“Making good wine is a skill. Fine wine is an art.” – Robert Mondavi

Mondavi-USA

Waarom  jij deze winery wil bezoeken ☺️

🍷Ben jij een beginner in wijn? Of juist helemaal niet? Je kan het bij R. Mondavi Winery zo gek maken als je zelf wil. Je kan er lunchen, dineren, de wijngaarden bezoeken of alleen het prachtige wijngoed bekijken. Én er is een prachtige boekwinkel waar wij zeer hebberig van werden. 😬

Mondavi Winery

Op de foto zie je ‘veraison’. Dit betekent dat de kleur van de druiven langzaamaan verandert; de druiven worden rijp!

Wat moet je weten over de wijnmaker Robert Mondavi

In 1968, maakte meneer Mondavi een houtgerijpte wijn van Sauvignon Blanc die hij hernoemde tot “Fumé Blanc“. Een term die wereldwijd aansloeg.

De druiven van de R. Mondavi winery komen onder andere van de To Kalon wijngaard maar haalt ze ook van Stag’s Leap (Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc) en Carneros (Pinot Noir en Chardonnay).

Meneer Mondavi geloofde dat de wijnen die hij maakte het terroir moesten weergeven. Er wordt gekeken naar zowel de grond waar de druiven groeien, het klimaat en welke nieuwe technieken en technologie men kan toepassen.

We raden dit wijnhuis aan omdat het een mooie plek (Het is gigantisch!)  is om te beginnen met het opdoen van wijnkennis. Je mag door de wijngaarden lopen, de wijnen proeven en de wijnen kopen.

Heb je alleen zin om een toer door het wijnhuis te doen? Dit kan! Ze hebben meerdere opties 👇

 1. Signature tour and tasting 🍷
  Een rondleiding door de wijngaarden en wijnkelders, eindigend met een wijnproeverij van 6 wijnen. Reserveren wordt aangeraden. 
  $40 per persoon | 90 minuten 
 2. Discovery tour and tasting
  Een familie vriendelijke rondleiding waar er twee wijnen geproefd kunnen worden. Hier heb je geen reservering voor nodig en kinderen kunnen mee! $25 per persoon | 30 minuten
 3. Harvests of joy lunch 🍽️
  Een rondleiding van een uur door de wijngaarden en kelders plus anderhalf uur lunch met een drie gangen wijnspijs menu. $125 per persoon | 2.5 uur
 4. Garden to table dinner 🍽️
  Een rondleiding door de wijngaarden, eindigend met een kijk-achter-de-schermen in de keuken voordat je aan je drie gangen wijnspijs diner begint. $150 per persoon | 4 uur

Mondavi Winery

Meer weten over Mondavi en zijn wijnen?

Check voordat je gaat de website van Mondavi en maak op tijd reserveringen om teleurstellingen te voorkomen! Kun je niet wachten om de wijn van Mondavi te proeven? Prijzen beginnen vanaf €8,- per fles. 🍷Koop ze hier🍷. 

 

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?