Dit ramengerecht is van origine afkomstig uit Szechuan en heet dandan-noedels. Er zit sesamzaad, chilipasta en een schat aan andere, heerlijke soja-achtige elementen in. Volgens de traditie hoort er fijngesneden varkensvlees in, maar ik geef de voorkeur aan kippendijen. Snijd de kip fijn in je keukenmachine.

Lees meer over My Asian Kitchen

4 personen | Hoofdgerecht

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten

Kipramen

Benodigdheden

  • 1 l kippenbouillon
  • 250 g kippendijen, zonder bot en vel
  • 1 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm gemberwortel, fijngesenden
  • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • 3 el miso
  • 60 ml mirin
  • 2 el Japanse lichte sojasaus
  • 1 el hete chilisaus
  • 200 g groente, in stukjes
  • 2 eieren
  • 250 g gedroogde of 400 g verse ramennoedels
  • 40 g bamboescheuten

Vlokjes nori, furikake, gerooserd sesamzaad, yuzu- of limoensap, om erbij te serveren. (optioneel)

Lees ook: My streetfood Kitchen

Bereiding

Verhit de kippenbouillon in een grote steelpan en laat zachtjes koken. In de keukenmachine pulseer je het kippenvlees fijn. Verhit de sesamolie in een grote koekenpan, voeg de knoflook en gemberwortel toe en stoof ze in 4 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de kip toe en bak die in 5 minuten bruin. Maal het sesamzaad fijn en meng het in een kommetje met de miso, mirin, sojasaus en chilisaus. Schep de kip hierin om en zet even weg. Blancheer de groenten 30 seconden in een grote pan met ruim kokend water, haal ze er meteen uit. Spoel ze koud af, zet even weg. Kook de eieren in hetzelfde water in 4 minuten zacht, leg ze in ijskoud water om af te koelen.

Bekijk meer recepten uit My Asian Kitchen

kip ramen

Voeg nu de ramennoedels toe aan het water en kook ze in 3 tot 4 minuten al dente. Roer zachtjes door zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Giet ze af en verdeel ze over 4 komen. Voeg de groente toe, de kip en de chili-misosaus. Schenk nu de bouillon erover en leg er wat bamboescheuten op. Pel de eieren, snijd ze voorzichtig doormidden en leg ze in de kommen. Dien meteen op en geef er nori, furikake, sesamzaad en yuzu- of limoensap bij om naar smaak zelf toe te voegen.

[Tip]

De smaak van deze soep staat of valt bij het gebruik van een goede bouillon, dus het loont zeker om de meesterlijke Aziatische kippenbouillon, ook uit het boek Asian Kitchen, te maken. Natuurlijk kan kwalitatief goede bouillon van de supermarkt ook.

My Asian Kitchen

Beste-kookboeken-2018

Voor iedereen die alles wil weten van de Aziatische keukens en stiekem wel houdt van een shortcut hier en daar! In My Asian Kitchen ontrafelt Jennifer Joyce (My Streetfood Kitchen) alle geheimen van deze kleurrijke keukens. Tegelijkertijd maakt ze de recepten eigentijds en behapbaar zonder in te leveren op smaak. Jennifer Joyce is naast culinair schrijver ook een fantastische foodstylist die alle recepten prachtig op de foto weet te krijgen. In het boek vind je ook fijne tekeningen waarin onder meer stap voor stap wordt uitgelegd hoe je wontons moet vouwen, of waar de ideale wok aan moet voldoen.

Prachtig boek dat niet misstaat op je boekenplank en keukentafel!

  • Auteur: Jennifer Joyce
  • Uitgever: Good Cook
  • 256 pagina’s
  • € 24,95
  • ISBN: 9789461431998

Je koopt My Asian Kitchen hier ➡️