Maximale smaken uit alle werelddelen – My Streetfood Kitchen

Laura Lemmers
Laura Lemmers
Als je zoals ik de mousse, gel en gelei al tijden zat bent, graag herkent wat er op je bord ligt en dol bent op alles wat je kunt omschrijven als mama’s-eten dan is nu het moment om naar de boekhandel te gaan. Vanaf nu eet ik streetfood van over de hele wereld. My Streetfood Kitchen is een kookboek dat een bespreking waard is.

My Streetfood Kitchen

My-streetfood-kitchen-3D

Meer dan 150 wereldgerechten | Jennifer Joyce

Zoals Joyce het zelf omschrijft – Streetfood is snel klaar, prikkelend en niet al te subtiel van smaak. Het verrast ons met crunch, pit, zoetheid, zoutheid en zure accenten. My Streetfood Kitchen is het resultaat van tientallen reizen, naar in totaal 24 verschillende landen. De recepten zijn simpel te volgen en ja – sommigen ingrediënten moet je echt van te voren even opsporen, maar dat maakt het vakantiegevoel des te groter.

garnalen-met-chorizo

Wat maakte we eigenlijk niet..?!

Het boek is opgedeeld in verschillende werelddelen met bijbehorende smaken, en als toetje krijg je nog wat handige tips in het laatste hoofdstuk ‘Thuis koken als een pro’. Ik heb volop geëxperimenteerd en uit de meeste hoofdstukken een recept gemaakt. De ene keer omdat het zo origineel was, de andere keer omdat ik het meteen moest proeven. De uitbundige smaken zijn fantastisch. Hier en daar heb ik een kleine aantekening gemaakt bij een recept, omdat ik het zo lekkerder vind, maar de nadruk ligt op ‘klein’ én smaken verschillen.

Tomatenbeignets My Streetfood Kitchen

Receptenbundel

Kortom een boek naar mijn hart. Het voelt eigenlijk nog het meest, alsof mijn lievelingsrecepten uit 8 verschillende keukens zijn gebundeld in één kookboek, mét prachtige foto’s (fotograaf Jean Cazals) die het helemaal niet slecht zouden doen aan de muren van mijn huis.

De verschillende hoofdstukken én de bijbehorende recepten die ik heb gemaakt.

Verenigde Staten | Dirty Burgers & Knapperige Koolsalade

Mexico & Zuid-Amerika | Vurige Taco’s & IJskoude ceviche

Mediterrane Smaken | Agrodolce & Piccante

De Keuken Van Het Midden Oosten | Een lepel Aleppopeper

Het Beste Uit China & Taiwan | Heet & Zuur

Japan & Korea | Misomanie

Zuidoost Azië | Varkensvlees en Pretpannenkoeken

Een Reis Door India | Chai & Roti

My Streetfood Kitchen mango lassi ijsjes

 

My Streetfood Kitchen

Auteur Jennifer Joyce
Uitgever Good Cook

Technische gegevens

  • Omvang: 263 pagina’s
  • Verschijningsjaar: 2015
  • ISBN 978 94 9143 146 2
  • Prijs: € 24,95
  • Koop ‘My Streetfood Kitchen’ hier.
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?