Als je me vraagt wat mijn favoriete dumpling is, dan vind ik dat een lastig te beantwoorden vraag.

Maar deze garnalenwontons staan zeker in mijn top 5. Je kunt ze stomen of frituren, maar ook koken, en daar worden ze zijdezacht van. Serveer ze in kommetjes met wat zwarte azijn, chilivlokken en sojasaus erover.

dumplings

Je kunt alle soorten wontonvellen gebruiken, maar ik vind de vellen zonder toegevoegd ei (zoals gyoza) het makkelijkst mee te werken. Je kunt er meer vulling in kwijt en ze zijn wat dikker.

Lees meer over het nieuwe kookboek | My Asian Kitchen

Dumplings maken

Snacks | 30 wontons

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 5 minuten

dumplings

Benodigdheden:

  • 1 teen knoflook
  • 1,5 cm gemberwortel
  • 250 g rauwe, gepelde garnalen
  • 7 waterkastanjes
  • 1 tl lichte sojasaus
  • 2 lente-uien, groene en witte delen fijngesneden
  • 1 eiwit
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 30-35 wonton- of gyozavellen

    Spicy Szechuansaus:

    • 1 teen knoflook, geperst
    • 1 tl fijne kristalsuiker
    • 2 el lichte sojasaus
    • 1 el chilivlokken in olie, uitgelekt
    • 2 el zwarte azijn of rijstazijn

    Geroosterd sesamzaad en fijngesneden lente-ui (optioneel)

    Bekijk hier het boek My Streetfood kitchen

    Dumplings bereiden

    Pureer in een keukenmachine de knoflook en gemberwortel, voeg vervolgens de garnalen, waterkastanjes, sojasaus, lente-ui, 1 theelepel eiwit en de koriander toe. Pulseer een paar keer om een grove massa te krijgen.

    Leg zes wontonvellen klaar en bewaar de andere onder een theedoek, zodat ze niet uitdrogen. Leg een volle theelepel vulling op elk wontonvel. Smeer een klein beetje losgeklopt eiwit langs de randen en vouw er een half maantje of driehoekje van.

    Zorg dat alle luchtbellen eruit zijn en smeer de hoekjes aan de lange zijde in met eiwit en vouw samen tot een wonton. Ga zo door tot je alle wontons gemaakt hebt.

    dumplings

    Bekijk meer recepten uit My Asian Kitchen

    Meng voor de spicy szechuansaus alle ingrediënten en verdeel over kleine kommetjes. Breng water aan de kook in een forse soeppan en zorg dat je een beker koud water bij de hand hebt.

    Als het water weer kookt, zijn de wontons gaar. Je kunt het best een schuimspaan gebruiken om ze uit het water te halen.

    Herhaal tot alle wontons gekookt zijn. Leg de wontons in de kommetjes met saus, bestrooi ze met wat sesamzaad en fijngesneden lente-ui en dien meteen op.