Nacho's uit de oven, het is inmiddels een café klassiekertje.

Krokante nacho's, pittige salsa en guacamole, die heerlijke frisse, romige crème fraîche en dan overal doorheen de gesmolten kaas... Onmogelijk om te laten staan.

Je maakt de nacho's uit de oven trouwens ook heel makkelijk thuis. Perfecte snack voor een verjaardag, movie night of bij een potje voetbal kijken.

Nacho's uit de oven met kaas en gehakt

0 from 0 votes
Course: Borrelhapjes, SnacksCuisine: Mexicaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Je maakt de nacho's uit de oven natuurlijk precies zoals jij ze lekker vindt. Geen koriander, geen probleem. Liever vega? Laat het gehakt lekker weg. Of voeg zwarte bonen toe.

De nacho's haal je lekker uit de supermarkt. Neem een grote zak naturel nacho's. Verder heb je nodig een oven, ovenschaal en bakpapier. Dat scheelt je straks heel veel afwas en kaas schrapen. En het staat ook nog eens gezellig.

Ingrediënten

  • 1 zak tortilla chips van 300 gr

  • 4 el olijfolie

  • 250 gr rundergehakt

  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gr

  • 4 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 tl komijnpoeder

  • 2 tl donkere basterdsuiker

  • 200 gr guacamole

  • 1 limoen, in kwarten

  • 125 gr zure room/crème fraîche

  • 100 gr geraspte Cheddar

  • 100 gr geraspte belegen Goudse kaas

  • 2 el jalapeños, in ringetjes uit blik

  • 1 rode ui, in halve dunne ringetjes

  • 1/2 bosje koriander

  • 125 gr maïs uit blik

  • zout en peper

Bereiding

  • Maak eerst de tomatensalsa. Fruit de knoflook aan in 1 el olijfolie. Bak de komijn 1 minuut mee. Doe de tomatenblokjes en suiker erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Bak het gehakt in 2 el olijfolie rul met de helft van de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de guacamole.
  • Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat of ovenschaal en laat een rechtopstaande rand aan de zijkanten zodat de nacho's er niet uitvallen. Vul de schaal met de tortillachips en maak er een mooi bergje van. Leg daarop het gehakt.

    Bestrooi met de kaas. Top af met jalapeños, rode ui en maïs.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden, boven en onderwarmte. Bak de nacho's 8 - 10 minuten totdat de kaas is gesmolten. Hou het in de gaten want de tortillachips kunnen verbranden.

    Verdeel met een eetlepel de crème fraïche, de tomatensalsa, de guacamole over alle nacho's en bestrooi met de korianderblaadjes en rode ui. Verdeel de limoenpartjes en geniet ervan!

Tips

  • Maak dit recept maar laat het gehakt weg. Maak de nacho's en doe daarbovenop 'pulled jackfruit', 'pulled pork' of 'pulled chicken'. Of, als je eens écht wilt uitpakken: maak deze fantastische nacho's met short ribs!
  • Nachos uit de oven passen uitstekend, of vragen eigenlijk echt om een mooie cocktail.
  • Probeer deze ovenschotel met nacho's eens. Goed als borrelhap maar zeker geschikt als volwaardige maaltijd.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Vamos nacho's!

Nacho's uit de oven met kaas, nacho's uit de oven met kaas en gehakt. Of nacho's met stoofvlees, pulled chicken of pulled pork. Waarom vinden we dat zo lekker?

Het is een kwestie van 'vies lekker' waarschijnlijk. We hebben allemaal wel eens of regelmatig de behoefte om ons te laten gaan. En dan is iets gezonds eten niet altijd waar je zin in hebt. Nacho's uit de oven zijn een prachtig alternatief voor de frituursnacks waar je vaak - laten we eerlijk zijn - achteraf een beetje spijt hebt.

Die nacho's uit de oven zijn dan wel vettig en behoorlijk zout etcetera, maar toch krijg je een soort van volwaardige maaltijd binnen. Er zit ook nog eens tomaat en zelfs avocado in!


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten