Wijndummy struint door de Nederlandse wijngaarden [column]

Wijndummy
Wijndummy

Lekker struinen tussen de wijnranken onder het genot van een glas wijn. Genieten toch? En daarna weer op de fiets stappen en binnen een kleine twintig minuten weer thuis zijn. Je hoeft niet per se over de grens, want er zijn wijngaarden genoeg in Nederland.

Wijngaarden Nederland
Nederland wijnland

Ook Nederland is een wijnland(je) aan het worden. Oké, tegen de groten der aarde kunnen we niet op, maar er is zeker kwaliteit binnen onze landsgrenzen te vinden. Niet alleen in Limburg, waar al vele jaren mooie wijnen vandaan komen – denk aan de Apostelhoeve –  maar ook in de rest van Nederland vind je wijngaarden.

Lees ook: Hier vind je lekkere wijn gemaakt door Nederlanders! 

Wijngaard Zonnestraal

Bij mij in de buurt is dat Wijngaard Zonnestraal, net buiten Hilversum. Misschien heb je er al wel eens over gelezen. Naast dat je altijd kunt kijken hoe het met de stokken staat – of als vrijwilliger bij kunt springen bij het onderhouden van de druivenstokken, kun je ook een rijtje wijnstokken leasen. Als leasehouder krijg je dan gelijk het jaar erop tien flessen wijn van de afgelopen oogst. De druiven die er groeien zijn onder meer Bacchus, Solaris en Johanniter.

Wijn

Wijn? Check!

Afgelopen weekend was het weer tijd om onze tien flessen op te halen en zoals altijd
maakt eigenaar Alfred daar dan een mooi feestje van. Hamburgertjes op de grill, tuinstoelen uitgeklapt en de wijnglazen gevuld. En bijschenken, altijd bijschenken 🙂

Lekker wijnen

Wijngaard Zonnestraal is niet de enige wijngaard waar je als wijnliefhebber kunt aanklooien, (weliswaar onder begeleiding) of eens een bezoekje aan kunt brengen. Als je meer wil weten over het gehele proces van de druif, van het laten groeien tot plukken, dan is het zeker de moeite waard om eens rond te kijken in je omgeving.

Nederlandse wijngaarden bij jou in de buurt vind je hier.

Deze blog is geschreven door Wijndummy.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?