De Negroni is een sterke, bittere Italiaanse cocktail, gemaakt met gin, vermout en Campari. Heerlijk op een warme nazomeravond op het terras, waan je in Italië!
Maar hoe maak je nu zelf een Negroni cocktail? Dat lees je in dit artikel. Ook geven we je naast de ‘standaard’ cocktail, allerlei andere variaties met sterke, frisse en smakelijke twists. Hier vind je trouwens al onze recepten voor cocktails. Daar zitten ook nog een paar hele fijne bij!
Lees snel verder en maak je eigen Negroni of een variatie zoals bijvoorbeeld de Negroni Sbagliato of de Dutch Negroni – ja écht, die bestaat.
Hoe is de Negroni ontstaan?
Het verhaal van deze cocktail begint in Florence. Daar woonde de excentrieke Italiaanse graaf van Negroni. De graaf hield wel van een drankje en kwam dagelijks een alcoholische versnapering nuttigen in zijn stamcafé in het centrum van de stad.
Lange tijd was de Americano-cocktail zijn favoriet: een mix van campari, vermouth en bruiswater. De graaf van Negroni hield wel van een drankje en hij vond de Americano eigenlijk te slapjes. Hij vroeg de bartender van zijn stamcafé om het bruiswater in zijn gebruikelijke cocktail te vervangen door gin.
De cocktail kreeg daardoor een hele unieke en eigen smaak: de Negroni was geboren. Om zichzelf en zijn drankje van de Americano (en andere cocktails) te onderscheiden, voegde de graaf een stukje sinaasappelschil toe. Een heerlijke garnering die goed bij de vermouth en campari past.
Na zijn wereldberoemde ontdekking, opende de graaf een Negroni distilleerderij. Hier wordt, tot op vandaag, kant-en-klare Negroni gebrouwen, volgens traditioneel recept. Je kunt bij de slijter nog steeds deze flessen kopen.