Een begrip in de Indische Buurt van Amsterdam is restaurant Nelis Oost. Eigenaren Inge Galema en Kees van Marle hebben er zin in en openden een tweede vestiging in West, aan het zonnige Witte de Withplein.

Nelis – It’s all in de details

Nelis staat al zo’n twee jaar bekend om de klassieke kaart met no-nonsense eten, goede ingrediënten, leuke wijntjes en informele topbediening waar iedereen zich direct bij thuis voelt. Niet gek dat die tent loopt als een tierelier en hoog tijd voor een tweede vestiging.

Nelis restaurant Amsterdam
Nelis restaurant Amsterdam

Publiekslievelingen in eetcafe-stijl

Nelis WEST staat voor precies bovenstaande, alleen is er een groot verschil qua formaat en qua design. Nelis zit op de ouwe plek van Ivo’s Kitchen, maar van die stijl is niets overgebleven. Het restaurant is door de compagnons zelf verbouwd en ingericht – prachtig gedaan – al was het ‘nog niet helemaal af’, volgens Inge. Het wordt dus nog mooier. Er is veel licht in de ruimte gebracht, warme kleuren en veel verschillende intieme zitjes. Tip: Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor je nieuwe badkamer, dan moet je hier zeker even een bezoek aan de toiletten brengen.

Ontdek nog meer hotspots in Amsterdam tijdens de WijnSpijs Wandeling. Klik hier voor kaarten en info. 

Feestje

Zoals gezegd is het een stuk groter dan je van Nelis gewend bent. Niet alleen kan er wel 70 man tegelijk plaatsnemen op een zonovergoten terras, ook kunnen ze in een deel van de zaak heel makkelijk een feestje hosten. Persoonlijk worden we nooit zo warm van een ‘eigen zaaltje’ en bij Nelis hoor je er helemaal bij, maar dan zonder dat iemand last van je heeft. Top!

Het zijn de kleine dingen die het doen

Op de kaart is niets veranderd, dezelfde publiekslievelingen. De nieuwe compagnon van Inge en Kees is chefkok Robert de Balbiaan (voorheen van TerpentijnGouden Reael en Bridges) en dat er een eigenaar in de keuken staat voel je. Nadat we besteld hebben,  worden we verwend met drie kleine amuses en ook het eigen gemaakte brood met prachtige boter en olie is heerlijk. Dat soort kleine dingen verwacht je eigenlijk niet op dit prijsniveau, maar zorgt ervoor dat je je helemaal in de watten gelegd voelt.

Gerecht Nelis Amsterdam West

Naastenliefde en samen-delen-gerecht

Het gerecht ‘naastenliefde’ kun je eigenlijk niet overslaan. En wij komen zeker terug voor het sympathieke ‘samen-delen-gerecht’, een hoofdgerecht, inclusief broodplankje en fles wijn om te delen voor €55,-. Het gerecht wisselt net als de kaart met de seizoenen mee en kan bijvoorbeeld stoofvlees(!) of mosselen zijn. We slaan een toetje dit keer over, maar willen wel nog even props geven aan de barista. Mocht je dus in de buurt zijn. Nelis is niet alleen open voor diner, maar ook voor topkoffie én lunch!

Nelis WEST 
Witte de Withplein 43
Amsterdam
020 – 737 27 52