Nieuw: La Lotteria in Amsterdam

WijnSpijs
WijnSpijs

Wat een geluk heb ik toch! WijnSpijs was uitgenodigd voor de persopening van La Lotteria en onze vaste reporter kon helaas niet aanwezig zijn. Voor mij een gelukje, want dat betekende dat ik daar mocht aanschuiven! La Lotteria is een samenwerking van de Goede Doelen Loterij en The Colour Kitchen. Dit bedrijf geeft de laatste jaren de garantie voor een leuke en smaakvolle avond! Ik ging dus vol verwachtingen de trein in om naar dit bijzondere event te gaan.

La Lotteria: geluk in een groot hoekje! 

 

De Zuid-as, niet het meest gezellig ogend stukje Amsterdam, maar met de komst van La Lotteria verbetert dit zeker. Dit kan ik na de persopening beslist onderschrijven en hier kun je lezen waarom.

De avond begint goed met een heerlijke prosecco en het netwerken kan beginnen! Vol enthousiasme vertelt Christine Le Mess over La Lotteria; wat werkt haar enthousiasme aanstekelijk! ‘Kansen geven aan jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt juich ik van harte toe!’

la lotteria

Verloop van de avond…

Al vrij snel krijgen we een privérondleiding door het klimaatneutrale gebouw van de Goede Doelen Loterijen. Wat ziet dat er mooi uit zeg! Het is stijlvol en daarnaast het meest duurzame gebouw van Nederland. Het hoogtepunt van de tour, voor velen van mijn metgezellen, is toch wel het kijkje in de keuken van de studio van het RTL4 programma ‘5 uur live’. Ik hoopte stiekem dat we nog ergens “Gooooeeeedenavond!” te horen kregen, maar helaas geen Gaston vanavond.

Na de tour is het dan zover: het feestmaal. Man man man, wat was dat smullen geblazen! Aan tafel heb ik het ook getroffen met mijn tafelgenoten (Es’ Factory, bedankt voor de gezelligheid en goede gesprekken). Als opwarmer zijn verse pizza’s (met een ultradunne bodem) geserveerd en al snel volgt de overheerlijke antipasti en de soepele wijnen! Na de opwarmers volgt het voorgerecht: een verrukkelijke Ravioli di Ricotta. Och, wat smelt dit gerecht lekker op je tong! De ravioli wordt opgevolgd door perfect klaargemaakte Cotoletta di Vitello Delizioso. Tussendoor, zoals het bij La Lotteria hoort, een Bingo! Helaas geen prijs voor mij, maar wel een aangename en komische verrassing.

la lotteria

bruschetta la lotteria

Ga je bij La Lotteria eten? Er wordt elke avond een diner verloot, super leuk! De bedoeling is wel dat je de prijs weggeeft aan iemand die het goed kan gebruiken. Een topinitiatief vind ik en het laat zien hoe goed er over het concept is nagedacht!

We sluiten de avond af met huisgemaakte limoncello en limoncello cheesecake! Voldaan stap ik weer in de trein naar huis. Ik heb genoten van de gastvrijheid, het heerlijke eten en de goede sfeer! Een aanrader voor eenieder die van Italiaans eten houdt!

 

la lotteria bingo

 

Ben Fatto La Lotteria, fino a presto!

La Lotteria
Beethovenstraat 200
Amsterdam
020- 896 5137

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?