Peter Oreel mag zichzelf sinds afgelopen maandag Nederlands kampioen oestersteken noemen. Hij vertegenwoordigt Nederland op het Wereldkampioenschap Oestersteken in Ierland in 2021.

Lees in dit artikel hoe lang Peter erover doet om 30 oesters open te maken! 

Oester steken

Welke wijn past goed bij oesters?

De oesters uit Zeeland zijn van topkwaliteit. Het enige wat je nog nodig hebt is een passend glas wijn! 

Wij vinden de druivensoort picpoul erg lekker.

Snel en schoon, zo word je oestersteker

Oester steken

Als je Nederlands Kampioen Oestersteker wilt worden, draait het allemaal om snelheid en precisie. De uitdaging is om 30 oesters zo snel mogelijk te openen met zo min mogelijk schade aan het oestervlees, dat levert minpunten op. Schilfers en gruis in de oester worden ook streng afgerekend door de jury.

In totaal deden 9 deelnemers mee aan het kampioenschap. Davey Lamper kwam op de derde plek en Manuela Kriekaard eindigde op de tweede plaats.

Peter Oreel kwam als beste uit de bus. Hij opent 30 oesters in minder dan 4 minuten. Doe hem dat maar eens na! Peter komt uit Yerseke, een dorp aan de Oosterschelde. 

Peter heeft veel ervaring. Hij is begonnen als oestersteker bij viswinkel “De Oesterij”. Toen hij erachter kwam dat hij wel erg vlugge vingers heeft, is hij mee gaan doen aan wedstrijden. Nu reist hij de hele wereld af om te strijden tegen de beste oesterstekers van de wereld.

Wereldkampioenschap

Het Nederlandse kampioenschap is een voorronde van het wereldkampioenschap, dat net als veel andere evenementen naar 2021 is verplaatst. Het wereldkampioenschap zal plaatsvinden op het Ierse Galway International Oyster Festival. Onze Nederlandse kampioen heeft dus nog genoeg tijd om zich voor te bereiden. Zet hem op Peter!

Oestersteken beoordelen