WijnSpijs Magazine Logo

De lekkerste gezonde nori recepten

Bij het woord nori denk je waarschijnlijk aan die donkergroene norivellen waar sushi mee wordt gemaakt, maar nori is veel meer dan dat! Lees hier meer over nori en ontdek heerlijke nori recepten!

Wat is nori?

Nori is donkerrood tot paarsig zeewier, en groeit in overvloed aan de kust van Japan, en wordt er elk jaar in grote hoeveelheden geoogst.

Verse nori wordt in de Japanse keuken op verschillende manieren bereid en verwerkt: het wier wordt bijvoorbeeld gedroogd, geroosterd of gefrituurd.

De gedroogde en geroosterde norivellen zijn populair, omdat de smaak er intenser door wordt: het wier krijgt een heerlijke hartige (umami) smaak.

Alle 7 Nori recepten op een rij

Wat kan je allemaal met nori?

Je kan dus veel meer met nori dan alleen sushi rollen. Ga vooral een keer langs de toko en kijk wat voor soorten nori ze verkopen.

Mix geroosterde norivellen eens door een gezonde salade, gebruik ze als topping op een poké bowl of versnipper ze over een oosters rijstgerecht. De opties zijn eindeloos!

Is nori gezond?

Nori is supergezond! Er zitten veel gezonde stoffen in zoals mineralen, antioxidanten, vezels en vitamines en bevat weinig vetten en koolhydraten. Nori bevat veel jodium, caroteen (antioxidant), eiwitten, vezels, ijzer, magnesium en kalium!

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram