Corona schulden
Restaurants

Een onderzoek naar de financiële gevolgen voor de restaurants, van de maatregelen rondom COVID-19.

0 +
Respondenten
> € 0
Schuld per restaurant
0 + jaar
terugbetalen

Waarom dit onderzoek

Motivatie

WijnSpijs organiseert sinds 2010 culinaire evenementen in samenwerking met de top van de Nederlandse en Vlaamse eetgelegenheden.

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is dit onmogelijk geworden en worden zowel de horeca als WijnSpijs bedreigt in hun voortbestaan.

Om de ernst van de situatie op een objectieve wijze actueel te houden, voert WijnSpijs een serie onderzoeken uit onder de restaurants.

Dit vroegen we de restaurants

Drie vragen

WijnSpijs stuurde een online enquete naar 1200+ restaurants met drie vragen

01

Hoeveel?

Hoeveel schuld heb je, dankzij de corona maatregelen, opgebouwd?

02

Hoe lang?

Hoe lang denk je bezig te zijn met het terugbetalen van die schuld?

03

Waar?

In welke provincie ligt jouw restaurant?

Conclusies

De restaurants kregen ook de mogelijkheid om opmerkingen te plaatsen, buiten de vragen om.

Sommige opmerkingen kwamen vaak terug, daar hebben we conclusies aan verbonden.

Cijfers

schuld

De hoogte van de schuld, in procenten van het aantal respondenten.
Voorbeeld: 10,64% van de respondenten heeft een schuld van ~ € 100.000.

0
Mediaan
0
Gemiddelde

terugbetalen

Zo lang verwachten de restaurants bezig te zijn met het terugbetalen van hun schuld.

Regionaal

We hebben de gemiddelde schuld per restaurant uitgerekend, per provincie.

Totale schuld nederlandse horeca

0

In Nederland hebben we ongeveer 32,9 duizend eetgelegenheden*. Dat betekent een totale schuldenlast van bijna drie miljard euro. And counting...

*https://www.missethoreca.nl/horeca/nieuws/2020/04/cbs-nieuwe-cijfers-over-aantal-horecazaken-per-provincie-101334385

Contact?

Meer informatie vind je in de newsroom