Twee wereldberoemde wijnmakers bundelen hun krachten -> Opus One Winery

WijnSpijs
WijnSpijs

WijnSpijs proeft wijn in the States! 🇺🇸🍷

Dit keer gaan we naar Opus One Winery in Oakville, Napa Valley!

Op wijnreis in de States? Weet je niet waar je moet beginnen? Wij zijn net geweest en kunnen niet wachten dit met je te delen! Laten we beginnen in Napa Valley, Californië met het wijnhuis van Opus One.🍷 Dit is een van de bekendste wijnhuizen in de States vanwege de hoge kwaliteit (en prijs!).

Robert Mondavi (van dit belangrijke wijnhuis) & fransman Baron Philippe de Rothschild – een van de grootste wijnmakers van de Bordeaux – besluiten in 1979 samen wijn te gaan maken;  Opus One is geboren. Deze epische Bordeaux blend uit Napa Valley wordt dus ook gemaakt door Nieuwe Wereld Pionier Mondavi. Hij introduceerde onder andere wijnvaten waarin tijdens het fermenteren van de wijn de temperatuur gecontroleerd kan worden. Ook kwam hij met het idee om de wijnen te laten rijpen in Franse vaten.

Opus One USA

Waarom jij deze winery wil bezoeken ☺️

Het gebouw alleen al is mega groot, imposant en doet je denken aan de Dark Tower van Lord of the Rings.Het is heftig, dat moet ik eerlijk toegeven… een ervaring die je nergens anders zal tegenkomen. De wijnkenner die ons rondleidt beantwoordt geduldig al onze vragen. Ook die van mijn zusje, die niks van wijn weet…😅

Wat moet je weten over Opus One? 💡

Het is de omgekeerde wereld met dit wijnhuis. De Opus One van 2014 wordt dit jaar pas verkocht, omdat de wijn tot nu op vaten heeft gelegen. Ook neemt Opus One contact met restaurants op die de wijn ‘mogen’ verkopen.  

Wat voor wijn is Opus One🍷?

Robert & Philippe hadden een doel voor ogen: een Bordeaux style gebaseerd op Napa Valley Cabernet Sauvignon. De Opus One uit 2013 bevat ook nog andere druiven. 79% is Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, Merlot 6%, Petit Verdot 6%, and Malbec 2%. Er is in totaal 18 dagen contact met de schillen en de wijn heeft 17,5 maanden in nieuw Franse vaten gelegen.

Opus One USA

De smaken die naar voren komen in deze wijn zijn blauwe bessen, zwarte bessen en cassis. De ondertonen hebben een anijs-achtige smaak,  maar ook iets bloemigs, zoals rozen. Volgens Decanter vliegt de Opus One 2014 de rekken uit en dat met prijzen vanaf $375,- per fles. Nu begrijpen wij ook wel dat niet iedereen direct naar de winkel rent om deze wijn te kopen, maar wat een fantastisch verhaal toch! 🤓

Opus One Winery
7900 St. Helena Highway
Oakville, CA 94562

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?